Sanırım bazı arkadaşlar benim söylediklerimi yanlış anladı diye düşünüyorum.

Öncelikle tamamen şu andaki konjektür üzerinden konuşuyorum yani dalgalanmalar sürekli hal alırsa herkes tepede olmak için bana gelecek adwords reklamı vereceksiniz dedim bunu derken şunu kastettim reklamlar doğal sıralama sonuçlarından dışarda kalırlar ve en tepede yer alırlar. Yani burada tepede olmak dediğim sıralamala sonuçlarının da üstünde olmak (1. nin de üstünde) yoksa reklam alarak ilk sayfa ilk sıra gelmeyi kastetmedim ama bu seoya etkisi yokda denemez altta açıklayacağım(*). Zaten bu dediğimde her şey netleşiyor sürekli benden reklam almak zorundasınız.

Birde şunu sorayım size; arkadaşın bir tanesi bu karmaşada insanların adwordse yönlenmesinden reklam alımlarından bahsetti. Peki dalgalanma sebebiyle perişan olan hitlere rağmen tbm oranlarındaki artışın sebebi nedir? Bunun sebebi insanların bu karmaşa da adwordse yüklenip hemde tık başını artırması olabilirmi?? Bunu hepiniz farketmişsinizdir google adsense tbm düşüklüğüne epeydir kimse yazmıyor çünkü bu sıralar oranlar iyi hitler çakılmasına rağmen hemde.

(*)Ayrıca şunu da belirteyim bazı arkadaşlar adwordse reklam vererek aldıkları hitten bahsediyorlar. Ama ben size oyun sektörü dersem düşündüğünüz gibi sonuçlar çıkmayacaktır öyle azımsanacak değerler olmayacaktır adwordsun geri dönüşünden. Yine zincirleme gidecem, seviyorum bu zincirleme işini Google'da ilk sonuçlara tıklayan insanlar pek aramayan daha fazla detaya gitmeyen kişiler diye düşünelim. Hatta onları da geçtim çoçukları düşünelim genellikle ilk sonuçlara giden çoçukların çok fazla beklentisi yoktur (basit biraz oyun bile yetebilir) sonuç-----> reklamdan giren büyük bir çoğunluk sitede daha fazla kalır hele bu oyunsa buradan çıkan sonuç ----> kullanıcı deneyimi ve siteden hızlı çıkış bir anda düşer sonuç ---> adwords doğrudan bana kalırsa seonun en baba sinyalini etkiler. Sonuç adwords seoyu direk etkiler. Manipüle edilemeyecek tek sinyal (kullanıcı deneyimi) , ağırlığı son güncellemeye kadar en fazla düşündüğüm sinyaldi lakin son güncellemenin sonucunu bekleyeceğiz bu sinyalin ağırlığının son durumu nedir diye.

Tabi bütün bu varsayımlar hep dalgalanma sürekli mod alırsa üzerine kurulu.

Asıl sorumuza geliyoruz dalgalanma biter mi bitmez mi ne zaman biter?

Bunu hepimizin bilemeyeceği bir gerçek. Ama bildiğimiz bir şey oda nedir bu adamlar ne zaman açıklama yapsa o güncellemenin bittiği zaman denk geliyor aslında. Yani bu bilgiden hareketle (eğer oda değişmemişse) tahminim 10 gün içinde ak koyun kara koyun belli olur diye düşünüyorum.