mustbro adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Google hiç bir zaman AdWords ile SEO'yu etkileyen bir unsur olarak görmedi eğer görürse herkes AdWords politakasına uymayan kelimelere yönelir AdWords reklamı verdim yükseldim diyenlerde organik tıklama olduğu içindir bu mantıkla reklamı kesince sıralamadan düşersin demek oluyor."Google, herhangi bir siteyi ücret karşılığında daha sık taramaz ve arama işimizi gelir getiren AdWords hizmetimizden ayrı tutarız." demiş zaten.
Adwords organik tıklama mı oluyor? Parayı veriyorsun en üste geçiyorsun ve sen buna organik mi diyorsun? Ben sana olayı anlatayım; Adwords'e reklamı veriyorsun, sahip olduğun site kullanıcıların istediklerini karşılıyorsa yukarı doğru çıkıyorsun. Karşılamasa bile bir miktar yukarı çekiyor. Reklamı kesince ne mi oluyor aynen senin dediğin gibi geri düşüyorsun. 1 yıldır bu yöntemi deniyorum ben kanıt istersen kanıtlarım da.

Google kendi politikasıyla çelişiyor. Adwords'ten gelen hitleri ziyaretçi davranışı değerlendirmesine almazsa dediğini kabul ederim ama onları da alıyor. 1 günde 40. sıradaki sayfayı 1. sayfaya getirdiğimi bile kanıtlarım sana.