Eflaki adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu mantığa göre;

Google her bir site ile tek tek ilgilenecekse 156 milyar site var. 156 milyar siteye sadece 1 saniye ayırsa 5 bin (küsur) yıl sürer.

Bu dediklerim afaki şeyler. Bunun mantıklı açıklaması vardır. Bu şekilde link verirseniz bu şekilde yorumlarım. Anlatabildim mi?

Özetle nasıl bir yol izleneceğini, öngörü şeklinde yorumlayabilirsiniz.
Şuan mevcut artçı dalgalanmaların ve adı sanı belli olmayan (varsa) bir güncellemenin hangi kriterleri baz alarak sıralama yaptığını kimse söyleyemez. Sıralama anlık olarak değişiyor. Birkaç dakika önce 2. sırada olan anahtar kelimeyi sayfayı yenilediğim de dahi 9.sırada görebiliyorum. Bir müddet bu şekilde kalıyor. Sektörümde 1. sırada olan web sitesini incelediğimde - ki bu site anlık bile olsa hiç düşüş yaşamadı.

Domain ve sayfa otoritelerim rakip siteden fazla olmasına rağmen; benim sitem anlık dalgalanıyor, rakip sitede hiç birşey yok.

Biz deli fişek gibi sıralamalarda anlık değişkenlik gösterirken; rakibin sağlam durmasının sırrı anchor text oranında olabilir mi?

www.siteadi.com 16% http://www.siteadi.com 14% www.siteadi.com/ 8% markaadi 8% http://www.siteadi.com/ 6% marka long tail keyword 5% siteadi.com 5% <a>no text</a> 3% marka ingilizce long tail keyword 3% il 2%

Rakibin bizim sitemizden artıları: backlink sayısının fazla olması (çok fazla değil), birkaç edu sayfasından backlink alması ve anahtar kelime (Google video aramalarında) tüm videoların ona ait olması. Yani birçok videosu var ve bunların tümü kendi sitesinde barındırılıyor. İndex sayısı bizden 500 kadar fazla.

Güncelleme

Konuyla pek ilgili değil ama fikir verebilmesi açısından bir anımı paylaşmak isterim. Güneydoğuda askerlik yaptığım sırada "oryantasyon eğitimi" diye bir eğitim vardı. Bizi eğiten komutanlarımız, pusu anında nasıl davranacağımızı, korunmak için ne yapmamız gerektiğini kısaca; "sen terörist olsan nasıl ve nerede saldırırdın?" diyerek kendimize sormamızı ve cevap bulmamızı isterdi. Bu egzotik gelebilir ama bizde kendimize "Google olsak hangi kriterleri göz önüne alırdık?" sorusunu sorup cevap aramalıyız diye düşünüyorum. Dünya genelinde white seo yapan site parmak sayısı kadardır. Bunu iddia ediyorum. Backlink alıyorsan, white seo yapmıyorsun demektir.