2011 yıllarında basit bir blog üzerinden başvurarak aldığım adsense hesabımı youtube ile entegre ederek bu işlerden para kazanmaya başladım. Bu İşlere ilk başladığımda çevremde faturalarını vs. ödemek için ekstra iş arayanlara bu işi söylediğimde ve bu işi yapın dediğimde (Kazanıyorum dediğim aylık 200-250 TL) bana gülüyorlardı Mega Holding Sistemi gibi zannediyor sanki onları kandırdığımı ve birşey satmaya çalıştığımı düşünüyorlardı. Bende bir süre sonra kimseye dememeye başladım kendi çapımda birşeyler yapmaya çalıştım. Fakat bir süre sonra youtube ile uğraşmaktan sıkıldım ve kendi alanım web sitelerine yöneldim. Pasta Tarifi sitesi açtım 500e yakın makale girdim. Organik ziyaretçiler kazanmaya başladım bu arada da kendi çapımda seoyu öğrenmeye başladım. Fakat Türkçe içerikler yetersizdi ve baktığım ingilizce sitelerde de şu arkadaşın verdiği tepkiyi veriyordum.

https://www.youtube.com/watch?v=yupb_l5ZBFU

Wordpress yaygınlaşmaya başladı güvenlik açıkları kapatıldı ve wordpress üzerinden birşeyler yapmaya başladım Bu arada facebookta paylaşımlarda birşey dikkatimi çekiyordu. İnsanlar sayfalarından Paylaşım yapıyor ve yönlendirdiği linklerde adsense reklamlar çıkıyordu. Bende birkaç sayfa ile anlaştım. Kendi web sitemdeki kek tariflerini sayfalardan atmaya başladım fakat sayfa görüntülemesi az idi. Bunu başka bir şekilde yapmam gerekiyordu. Wordpresse kendim bir eklenti geliştirdim ve kendi sayfa şablonumu hazırladım. Tariflerimi Foto Galeri tarzında paylaşmaya başladım. Bir makale görüntülemesi yerine 4-5 sayfa görüntülemesi yapmaya başladı. Kazançlarda 4-5 kat artmaya başladı. Şu anda kazançlarım çok şükür şu şekilde. (Bu işlere 1 Şubat itibariyle başladım)
Aklıma geldikçe ve yeni şeyler yaptıkça sizlerle de paylaşmaktan mutluluk duyarım
Bir sorunuz olursa da özelden mesaj gönderebilirsiniz. Cevaplamaktan çekinmem. Herkese bol hitli bereketli ve helalinden kazançlı günler dilerim