Twitter ciddi bir atak yaparak verified konusunda ciddi adımlar attı ve atmaya devam ediyor.

Uzun zamandır verified formu konusunda ciddi ciddi piyasa yapan ve bu forma ulaşabilen hesabı olduğu için büyük paralar kazanan arkadaşlara da selam olsun.

Twitter konusunda onay alabileceğiniz birkaç tüyo vermek için bu konuyu açtım. Çünkü ciddi bir bilgisizlik ve yanlış bilgi kirliliği dolanıyor etrafta.

Herkesin bildiği gibi twitter onay formu linki. buyrunuz...

Please provide links to at least two websites that will help us identify this user. Information about the types of accounts we verify can be found here

Bildiğiniz üzere formda 5 adet link ekleme bölümü var. Buranın amacı sizin hakkınızda çıkan haber, iTunes Link, Sizin hakkınızda makale , Vikipedi Makalesi kısacası twitter evet bak bu adam/kadın/organizasyon/marka gerçekten ünlüymüş dedirtmenizi sağlayacak her türlü bilgi için bu bölümü açmış bulunmakta.

Ben Sanatçıyım!
1- Web siteniz
2- Dijital Platformlardaki müzik/albüm linkleriniz.
3- Hakkınızda çıkan haberler
4- Vikipedi makaleniz

Ben Yazarım!
1- Web siteniz
2- Yazdığınız kitapların satış linkleri (amazon etkilidir)
3- Hakkınızda çıkan haberler
4- Köşe yazılarınız
5- Varsa Vikipedi makalesi veya about.me profili.

Web siteniz ne durumda olmalı?

Web sitesi konusunda kirli bilgiler var o yüzden bunu da açıklamak istiyorum. Siz başvuruyu yaptığınız zaman verified operatörünün önüne düştüğünde veya başvurunuz işleme alındığında, twitter robotu biyografinizde olan web sitesine ulaşıp kod mantığında tarayıp, başvuru yaptığınız profilin bağlı olduğu takip et butonunu arayıp ve bulup operatörün önüne web sitesi onay şeklinde bir çentik atıyor. (twitter çalışan kaynaklarından öğrendiğimiz kadarı ile) Yani hiç bir operatör sizin web sitenize girip ha bak cidden güzel siteymiş veya değişmiş diye web sitenize bakmıyor. O yüzden rahat olabilirsiniz.

Bir de com.tr alan adı daha öncelikli verified işlemlerinde bunu da söylemek lazım.

Tell us why this account should be verified. Limit 500 characters.

Gelelim bu kafa karıştıran bölüme, arkadaşlar buraya kendinizi tanıtmanızı istiyor ve link yazılmaz/yazılamaz.

Türkçe/İngilizce fark etmemektedir! Bu konuda hem fikir olalım kimseyi de etki altında bırakmayın. Yok ingilizce yazılınca daha önem gösteriyorlarmış vs vs. Koskoca twitter Türkiye'den gelen verified başvurularına Türkçe'den anlamayan operatör koyacak değildir herhalde?

Şahsen yapmış olduğum 8 başvuruda Türkçe yaptım ve 8 onay aldık. Kendi hesabım dahil.

Örnek metin yazalım sizinle beraber. Mesela Yazar Ali Veli için tanıtım metni yazıyoruz.

Merhaba Twitter,

Yaklaşık 8 yıldır Türkiye'de yazarlık yapmaktayım. 5 adet yayınlanmış kitabım ve birçok haber sitesinde köşe yazım bulunmakta. Gereken linkler yukarıda belirtildi. Verified simgesi talep ediyorum.

Bu kadarı yeter arkadaşlar, öyle abartıya gerek yok gerçekten hak ediyorsanız o onayı alacaksınız! Bir kirli bilgi daha var o da takipçi sayısı çok yüksek olması gerekiyor. Aldığım bir onayda takip ettiği kişi sayısı 29 Takip edilen kişi sayısı 450 idi.

Kimlik yükleme olayında, kullanmış olduğunuz güncel kimlik pasaport olabilir. Biyografinizde yazan doğum tarihi ile aynı olmasına dikkat edin aksi takdirde onay alamazsınız.

Hem köşe yazarıyım, hem itunes albümüm var, hem imdb profilim var bunlara gerek yok sadece bir kategori üzerinden yürüyün. Twitterın kafasını karıştırmaya gerek yok.

Onay süresi 20 ile 30 gün arası sürüyor bazı durumlarda 15 günde onay aldığımız oldu gelen mail ise şu şekilde.

Mail konusu : Congratulations! @kullanciadi is now verified.

Hi Adı Soyadı,

The account @kullanciadi is now verified.
Please visit our Help Center for information about features for verified accounts.

Eğer sorusu olan varsa bilgim kadarı ile yardımcı olmaya çalışırım.

İnşallah güzel sonuçlar alırsınız.