Ben bayağı uğraştım bu papağanla. bir kaç tavsiyede bulunayım sana .
Öncelikle o videolarda gördüğün gibi olması biraz zor . Ben eğitirim diye gittim yabani olanını aldım ve eğitemedik tabi çok zor bir hayvan pes etirrir siz .
Alacaksanız ya yavruyken alın yada eğitimlisini alın . başkasından aldığınız jakonun bile size alışması kesin değil, düşmanda olabilirsiniz ve bir kızdığına kolay kolay ısınmaz.
Cins bir kuştur uzun uğraşlar gerektirir ona göre düşünüp taşının ve alın sonra benim gibi hem hayvana hem kendinize eziyet etmeyin .
Not: İnternette özgür kaya diye bir şahıs var kesinlikle bulaşmayın dolandırıcıdır. Jako papağanlarında en popüler isimdir ama başınızı ağrıtır.
Bodrumda bir arkadaşım yıllar önce benden istemişti .bulamıyoruz bundan demişti bende ankaradan aldım götürdüm,çok sinirli bir papağan garip garip bağırıyor,bir türlü eğitememişlerde kocamanda bir kafes almışlar sonradan ve bıkmışlar ilgisizlikten dolayıda birde strese giriyormuş stres yapmış bütün tüyleri vs dökülmüş daha sonra ne yaptılar bilmiyorum öldümü sattılarmı bilmiyorum,göründüğü gibi değil bu hayvan
Tavsiyeler için teşekkür ederim genel olarak jakoların ne kadar agresif bir hayvan olduğunu biliyorum o yüzden yavru almayı düşünüyorum zaten kendim eğitip kendim büyütmek istiyorum. Fiyatları biraz pahalı yalnız inşallah bulabilirim