İngiliz hedefli bir tatil yeri için İngilizce site yapmayı düşünüyorum. Türkçe içerikleri toparladım 50-100 sayfa kadar sitelerden topladım. 1-1 aynılarını yazmayacağım. Hem Türkçe hem İngilizce düşünüyorum.

İngilizce yazılar da var. Kendim toparlamaya çalıştım baktım olmayacak. Zorlandım İngilizce yazarken. Bir arkadaşım rehberlik yapmış önceden, o bölgenin turizmle ilgili yerine mail at sana katalog gönderirler dedi. Mail attım gelip almanız lazım dediler.

Belediyeye mail attım. Türkçe, İngilizce tanıtım kataloğu gönderdiler baya şey vardı gelen paketin içerisinde sağolsunlar. Bir arkadaşım o tatil yerinde yaşıyordu memleketi orası belediyeye gitti belediye başkanı ile görüştü hatta

Belediye bize 20-25 adet nette hiç olmayan yüksek çözünürlüklü fotoğraf verdi. Destekleriz dediler her türlü

İlk defa bir site içeriği üzerinde bu kadar araştırma yaptım.

Son olarak da Amerika'da üniversite okuyup dönen bir arkadaşım çeviri konusunda tam destek verebileceğini söyledi. Çok akademik makale yazdığını söyledi.

Şimdilik elimdeki malzemeler bunlar. Bunları toparlamak kaldı.

Rakipleri de inceledim. Çok zor olmayacak gibi görünüyor. Guide kelimesinde backlink sağlayabileceğim sağlam birkaç sitem de var.

Türkçe bir sitem var xxx rehber kelimesinde 1. sırada. Bunu guide olarak arattığımda da 1. sırada ve sitede hiç guide yazmıyor.

Buradan Türkçe kelimenin İngilizce karşılığını da Google'ın anladığını ve sonuçlarda gösterdiğini de çıkarabilirmiyiz? İlginç.