Site adresi : Yüzyüze yada güvendiğim kişiye
Site için istenen fiyat: 10.000 tl (pazarlık ve takas yok)
Sitenin aylık getirisi: 500-1000
Sitenin açılış tarihi:2016 başı
Kategori, sitenin içeriği nedir: Dekoratif eşya (dropshipping)
Günlük hit sayısı ortalama 40-50
Ziyaretçi kaynağı: Aşağıda grafikte mevcut.
Domainin yaşı ve Pagerank değeri:-
Site tüm içeriği birlikte mi satılık, sınırlama var ise neler: evet tüm içeriği ile satılıktır. Woocommerce
Hosting dahil midir: Hayır
Banlı olduğu sponsor var mı:hayır
Banlı olduğu arama motoru var mı:hayır
Kullanılan yazılımın lisansı satışa dahil mi:evet
Yazılım lisans sonlanma zamanı:sınırsız
Sitenin satışında herhangi hukuki bir problem var mı, telif hakkı vb..:hayır
24 Eylül'e kadar satılmazsa satış iptal edilebilir.
Kahvenizi, çayınızı, cips yada kolanızı alıp öyle başlayın okumaya. Kısa yazacağım dedim yine uzattım maşallah
Baştan belirteyim. Ciddi alıcıyım, detaylı pm gibi işin detayını öğrenmek isteyen ama arkasını getirmeyen, teşekkürler almak istemiyorum demeye bile tenezzül etmeyen arkadaşlar klavyenizde ki
Backspace tuşuna basıp geri gidebilirsiniz.
Bugüne kadar site satış kategorisinde satın almayacağım hiç bir site için kimseden pm istemedim. Çok merak ettiğim, çok sıkışık olduğum zamanlarda bile kimsenin umutları ile oynamadım. Kimsenin de beni oyalamasını istemem açıkçası.
Neden satıyorsun?
Eylül'ün 25'inde askere gideceğim kısmetse. Dolayısı ile ben ilgilenemeyeceğim site ile. Ablam bakacaktı ama onunda kendine ait dükkanı var. Yeterli zamanı olmadığı için ilgilenemeyecek gibi.
Site ne zaman açıldı? Siteye neler yapıldı?
Siteyi ben geçen senenin sonlarına doğru açtım. Hiç bir backlink çalışması yapmadan bir kaç sosyal medya hesabında (sıfır hesap) link paylaşarak 4 ayda kendi kelimesinde ilk 5'e soktum. Şu anda kendi kelimesinde 3. sırada. İlk sırada ki siteyi geçmek çok zor değil. Biraz kaliteli backlink ile ilk sıraya otursanız satışlarınızı daha da artırabilirsiniz. Bu sadece tek bir ürün için geçerli.
Diğer ürünler içinde backlink ve reklam çalışması yapılırsa onlarda daha fazla satılmaya başlayacaktır.
Domain akılda kalıcı ve marka olabilecek bir domaindir. Özel bir logosu ve sade bir teması var.
Ne kadar reklam harcadın? Ne kadar harcıyorsun?
Yapılan satışlarda reklam için neredeyse 100 TL bile harcamadım. Konu başında reklamsız dedim ama 8 ayda 100 TL (o kadar bile değil) bir e-ticaret sitesi için paradan sayılmaz bence.
Kullandığım bin küsürlük bir Facebook sayfası mevcut. Günde bir kaç kişi beğeniyor sayfayı. Arada sırada bazı resimleri paylaşıp günde 2-3 liralık reklam veriyorum. Hem Facebook da hem de Instagram da çıkıyor reklamlar. Instagram sayfam olmasına rağmen pek ilgilenmiyorum. Butik hesap olarak kullanırsanız oradan da mutlaka sipariş alabilirsiniz.
Geçenlerde Google Adwords ile reklam verdim ama reklamların o kelimede benden başka reklamveren olmadığı için sayfanın en altında çıktı. İlk defa reklam verdiğim için tbm miktarının yüksek olması gerektiğini bilmiyordum. Dolayısı ile çok da etkisi olmadı. Adwords yerine Facebook ve Instagram a reklam verilirse çok daha etkili olur. Aylık 100-200 lira verseniz satışlarınız daha da katlanır.
Site ne zamandan beridir satış yapıyor?
Grafikte de görüldüğü üzere Ocak ayından itibaren satış yapmaya başladım. İlk başlarda havale ve kapıda ödeme ile alıyordum ödemeyi daha sonra Paypal ile kredi kartından da ödeme aldım. Mayıs ayında en çok kredi kartı ile satış yaptıktan sonra Paypal haziran ayında kapatıldı. Mecburen havale ve kapıda ödeme yöntemine geçiş yaptım.
Bazı arkadaşlar neden satış sayısı değişken diyebilir. Bunun sebebi Haziran ayında Paypal'ın kapanması ve özellikle 15 Temmuz darbesi ciddi oranda satışları etkiledi. Fakat Temmuz'un sonlarından itibaren satışlar tekrar artmaya başladı. Darbe olmasaydı büyük ihtimal yine satışlar büyük oranda artacaktı. Darbeden 2 hafta sonra satışa başlamak bile bence mucize.
Kaç günde kargolanıyor ürünler?
En çok satılan ürün için ortalama müşterinin eline ulaşma süresi 5-6 gün. Ama bazı ürünlerde bu süre 10 güne kadar çıkabiliyor. Fakat müşteri bunu sorun etmiyor genelde.
Firma işini çok ciddiye aldığı için ne zaman üretilecek ne zaman kargolanacak diye endişe etmenize gerek yok.
Çünkü dropshipping de en rahatsız edici konu siparişi aldıktan sonra ürünün kargolanmasıdır. Üretici firma nasıl olsa kendisi muhatap olmadığı için işi ağırdan alabilir. Ürünü geç gönderebilir. Arada kalan siz olursunuz. Hele ki ürünün ücreti önceden alındıysa müşteri taciz noktasına kadar gidebilir.
Ama bu firmayla asla böyle bir sorun yaşamayacağınızı size garanti ederim. En yoğun zamanlarında bile kargoda aksama yaşanmaz. Müşteriler sizi kargom nerede kaldı diye rahatsız etmez. Zaten bayi panelinde sipariş verilme ve kargolanma tarihlerini kontrol edince kendiniz göreceksiniz.
Hangi ödeme yöntemleri var?
Kredi kartı (yeni ekliyorum), havale ve kapıda ödeme var. Bazı aylarda kredi kartı (paypal zamanında) yükseliyor bazı zamanlarda kapıda ödeme. Tamamen değişken durumda.
Kapıda ödeme de ücret ne zaman yatırılıyor?
Sipariş müşteriye ulaştıktan sonra 2 hafta sonra haftaiçi ödemeleriniz hesabınıza kuruşu kuruşuna yatırılır. Hak edişinizden kapıda ödeme kargo ücreti+%18 kdv kesilir.
Aslında işin en önemli noktası burası. Dropshipping firmaları ile çalışmak aslında çok risklidir. Çünkü bir çok firma ciddi satış rakamlarına da ulaşsanız ödemelerinizi düzenli yapmayabilir. Forumda da bir çok arkadaş bu yöntemle çalışmasına rağmen ödeme alamadığı firmalar oluyor. Fakat benim çalıştığım firmayla aramızda hiç bir zaman para söz konusu olmadı. Bu kadar zaman arkadaş şu hak ettiğim parayı ne zaman yatıracaksınız diye telefon açmadım. Günü geldiğinde haber vermeden kendileri paramı hesabıma ayrıntılı raporla ulaştırırlar.
Emin olun dropshipping firmaları içerisinde böyle kaliteli ve düzenli iş yapan firmayı bulamazsınız. Garanti ediyorum.
Kapıda ödeme de geri gelme oranı kaç?
%1 bile değil. 250'den fazla sipariş içerisinde sadece 4 sipariş geri geldi. Birisi Sultanbeyli'den sipariş verdi. Almamak için 30 yaşındaki kadın 23 yaşındaki abisini öldürdü

Birisi kargoyu takip etmediği için (benimde hatam var, anlatacağım) geri geldi. Bir müşteri de şube adı verdi. Adres almam lazımdı ama basiretim bağlandı. Oda öyle alınmadı. Son müşterim de kargoyu takip etmemiş ve adres yanlış yetersiz denerek kargo geri gelmiş. Onun haricinde kapıda ödeme seçip de ben kabul etmiyorum diyen müşteri çıkmadı.
Hatta tedarikçi firma bile geri dönme oranına hayret etti.
Kapıda ödeme de geri gelme ihtimalini nasıl ortadan kaldıracağınızı da öğreteceğim size.
Kapıda ödemeden geri dönen ürünlerde zarar nedir?
En fazla satılan modelimiz için karın yaklaşık yarısı zarar olarak hanenize yazılıyor. İçinde kapıda ödeme kargo ücreti ve ürün ücreti var. Fiyatı yüksek olan ürünlerde de tamamen zarar ettirebiliyor. Ama öğreteceğim yöntemle bu zarardan kurtulmuş olacaksınız. Şimdiye kadar yukarıda ki 4 üründen (en fazla satılan model) başka geri dönen olmadı ve toplam zararım 75 TL bile değil.
Siparişler nereden geliyor?
Genelde müşteriler internette siteyi görüp telefonla arıyor yada Whatsapp üzerinden mesaj atıyor. Siparişlerin büyük çoğunluğu da Whastapp üzerinden alınıyor. Ama site üzerinden veren de oluyor. Whatsapp üzerinden verilirse ben onu kendi siteme girip daha tedarikçinin sitesine giriyorum. Belki biraz uğraştırıcı gibi ama kendi istatistiğimi tutmam ve siparişleri takip etmem için şart.
Müşteri ödemeyi kredi kartından yapacaksa da mutlaka site üzerinden vermeli ki sistem kredi kartı ödeme sayfasına yönlendirsin.
Sipariş verildiğini nasıl anlayacağım?
Gelen siparişleri anında telefona bildirim olarak gönderen ve görüntülemenizi sağlayan uygulama mevcut. Siteyi açmaya gerek kalmadan gelen tüm siparişleri telefonunuzdaki uygulamadan takip edebilirsiniz. Uygulama ücretsizdir. Sadece android sürümü mevcuttur.
Tek bir ürün mü birden fazla ürün mü satılıyor sitede?
Sitede birden fazla ürün var ama en çok satılan bir model var. Neredeyse satışların %95'inden fazlası bu üründen geliyor. Bu ürünün havale de karı 27 TL. Eğer kapıda ödeme olursa 24.5 TL. Kredi kartı şu anda yok ama Paytr başvurusu yaptık. Pazartesi onaylanacak. Onda da kazanacağınız kar hemen hemen aynı olacaktır.
Ürün başı ne kadar kar bırakıyor?
Yukarıda yazdığım üründen daha farklı ürünlerde var ve bunların kar oranları da daha yüksek. Havale de 53 TL'ye kadar kar ettiğiniz ürünlerde mevcut. Bu ürünlerin reklamını yaparak karınızı daha da artırabilirsiniz. Önemli olan reklam yapmak.
İstediğimiz fiyattan satabilir miyiz?
Maalesef hayır. Tedarikçi firmanın bayiliğini alan köklü siteler de mevcut olduğu için şikayet ediliyor ve firma uyarı veriyor. Satış fiyatından satmanız gerekiyor. Fiyat benzerlerine göre yüksek olmasına rağmen yine de satışlar kesilmiyor. Hatta merhant reklamlar hedef kelime de çıkmasına rağmen yine de benden satın alıyorlar.
Ürünler kaliteli mi? Satın alan kişi arkamızdan küfreder mi?
İşte bir diğer önemli noktada burası. Ürünü kendiniz üretmesenizde, müşteriye kendiniz göndermeseniz de ürün kalitesiz çıktığında müşteri tedarikçi firmayı değil sizi bilir. Bu yüzden tedarikçinin de sizin de arkasında duracağınız ürünü satmanız gerekir. Aksi halde sattığınız ürünü teslim aldıktan sonra beğenmeyen, iade etmek isteyen, telefonla arayıp rahatsız eden müşterilerle karşılaşmaya başlarsınız.
Bunca ay geçmesine rağmen bugüne kadar bir tek müşterimden memnun olmayan çıkmadı. Tüm müşterilerim Whatsapp hesabımda ekli ve hiç biri de engelli değildir. Şikayet edecek olsa şimdiye kadar onlarca şikayet yağmış olurdu.
Bu siteyi alacak kişi acaba biri arayıp ürün deforme oldu, istediğim gibi çıkmadı, eksik yollanmış, yanlış ürün geldi gibi şikayetlerle gelmeyeceğine size garanti ediyorum.
Bazen kargodan kaynaklı ürün kırık çıkabiliyor. Ama firma onu da ücretsiz telafi ediyor hemen. Bunu da her firma yap(a)maz. Bu güne kadar bir kaç tane kırık çıkan ürün oldu ve resmini görelim yada hani kargo tutanağı nerede demediler. Tek lafıma tekrar yolladılar.
Yani ben size arkanızdan küfür ettirmeyecek evladiyelik bir site satıyorum. Rakipleri mevcut mu?
Ben bu işe başladığımda Facebook da bir ablamız sayfasından satış yapıyordu. Fakat benim kendi sitem olduğu için ve en önemlisi müşteri ile hızlı bir şekilde iletişime geçip güven verdiğim için o ablamız işi bırakmış. Zaten bayii panelinde de benden başka satış yapabilen yok. Arada nadir de olsa bir kaç tane sipariş olduğu oluyor ama çok nadir. Bayiliği tamamen ben istlendim gibi bir şey.
Sipariş numaraları tek tek artıyor. Bazen 1 günde 3-4 sipariş alıp 1-2 günü (genelde haftasonu) boş geçirdiğimde bile sonraki siparişte aynı numaradan devam ediyorum.
Bu site 10.000 TL eder mi?
Etmez. Olsa olsa 200-300 TL anca eder. Ben aslında siteyi satmıyorum. Ben tecrübelerimi satıyorum. Yoksa bir host, domain, tema alıp ürünleri girmek çok maliyetli bir şey değil.
Bazı arkadaşlar var site satış kategorisine sotelenen. Amaçları site adresini öğrenip birebir aynısını klonlayarak siteye verecekleri parayı cebe atmak. Ama emin olun sürekli site satış konularından pm isteyenlerin büyük çoğunluğu site adresini öğrense de o işi beceremiyor bir türlü.
Forumda aylar önce aksesuar satışı yaptığı siteyi satan arkadaş bir çok kişiye site adresini ve instagram hesabını yolladı. Peki ciddi alıcı olduğunu iddia eden kaç kişi o işe girişebildi? Kaç kişi başarılı oldu?
Tedarikçi, en çok satılan ürün, site adı bunları öğrenemez miyim?
Tabii ki de hayır.
Dilerseniz ben size bir host, bir domain, bir de e-ticaret teması alayım. Siteyi kurup ürünleri gireyim. Hatta püf noktalarını da anlatayım. Satış yapmaya başlayın hemen.
Zaten neredeyse hemen hemen tüm detayları paylaştım sayılır. Sadece tedarikçi, site adı ve püf noktalarını anlatmadım. Geriye kalan detayları paylaşıp hem kendime hemde satılırsa yeni site sahibine rakip çıkarmak istemiyorum.
Nasıl satın alacağız?
Forumda kimliğiniz onaylıdır. iTrader oranınız yüksektir. Daha önceden site alıp satmışsınızdır. Team viewer ile banka hesabınızda 10.000 lira olduğunu görürüm. Kayseri'ye gelirsiniz. Yüzyüze oturur konuşuruz. İsterseniz noter huzurunda siteyi devrederim.
Kendisi yapmayacağı halde sırf öğrenmek gerekirse antiseo yapmak (böyleleri mevcut), ekmeğinize taş koymak adına ben kazanamıyorsam oda kazanmasın diyen/diyecek olan insnaların varlığını biliyorum. Site adresini forumda paylaştıktan sonra hacklinkli sitelerde adresini bulan, yarım saat gemeden sunucusu çöken, ddos atağı yiyen, antiseo ile yerinden olan insnaları az görmedik. Bu r10 forumu yada yönetimi ile alakalı değil. Tamamen kişiliksizlikle alakalı bir durum.
Ha yok kabul etmiyorsanız siz bilirsiniz. Kimseye zorla site satmıyoruz.
Kimler satın almamalı bu siteyi?
E-ticaret deneyimi ve vakti olmayan, gelen telefonu açamayacak, whatsapp mesajlarına saatler sonra dönecek, müşteriyle laubali konuşacak, yetersiz ve özensiz cevap verecek, sabırsız olan kişiler bu site size göre değil.
Kimler satın almalı bu siteyi?
E-ticaret deneyimi olan, kibar konuşan, boş vakti çok olan, insanlarla iletişimi kuvvetli olan ve müşteriye karşı her zaman saygılı olan herkes satın alabilir. Sonuçta satış yaptığım müşteriler arasında bankacı, hastane personeli, hemşire, polis, turizmci gibi insanlar da var. Onlar çok samimi davransalar bile her zaman Bey yada Hanım diye hitap ediyorum. Siteyi alacak kişinin de aynı çizgiyi koruması lazım.
Gününüzün büyük bir kısmı bilgisayar başında geçiyor yada telefondan whatsapp, facebok ve instagramdan gelen mesajlara ve telefonlara bakabilecekseniz emin olun siteyi yönetmesi çok keyifli oluyor.
Hele ki evde kız kardeşiniz, eşiniz yada e-ticaretten anlayan birileri varsa bu iş tam onlar için. Evde oturdukları yerden ev ekonomilerine katkı da bulunmuş olurlar.
Son olarak, deneyimlerime göre ürün açıklamasını kendim yazdım. Müşterinin sorup öğrenmek isteyeceği her konu hakkında bilgi zaten mevcut. Dolayısıyla gelen bir çok müşteri artık sadece fiyat ve teslimat bilgisini teyit edip hemen sipariş veriyor.
Bunların yanında satılan ürünle alakalı keyword bir domaini de hediye edeceğim.
Aşağıda siteden kazandığım ücretler gözüküyor. İşaretlenmemiş gönderiler müşterilerden gelen havale ve eftler. Mozaikli olsa da zaten yukarıda ne kadar kar bıraktığını yazdım.
Aşağıdaki resimde de alınan havaleler gösteriliyor.
https://i.hizliresim.com/0yRoML.png
Buda Şubat ayından bu yana tuttuğum istatistik.
https://i.hizliresim.com/PQ1Zy6.png
Buda woocommerce raporu
https://i.hizliresim.com/E3m1qn.png Not: Satış yapmak için firma olmanıza gerek yok. Gelir vergisine tabisiniz sadece.