Kardeşim üsküp için konuşucam, tetova gostivar vs şehirler köy gibi. evler 200 euro civarı 50 aşağı 50 yukarı bulabilirsin. yurtlar da sanırım 75 ila 100 euro arasında değişiyor. biz arkadaşlarla büyükçe bir evde kalıyoruz 7 kişi, internet telefon elektrik su kira vs tüm giderler 80 euro. nüfus 500 bin civarı. makedon, arnavut, boşnak, sırp ve türk yoğunlukta yaşıyorlar. Öyle abartılcak bir yanı yok genel olarak. Hayat tabii biraz daha ucuz orada ama çok da ucuz değil. 1000 liraya falan normal bi şekilde barınma-yiyecek ihtiyacını karşılarsın. Bana sorarsan gelinir mi diye, nasıl bir hayat istediğine bağlı derim. biz 4 kız 3 erkek kalıyoruz evde, daha kimseden bir ters bakış bile görmedik, normal karşılanıyor. makedon tarafı daha hoşgörülü böyle konularda. bir de artısı 45 liraya barcelona'ya falan gidiyorsun. italya 2 adım ötende. dünyayı tanıma şansın yüksek olur. ama yine de insanın vatanı gibisi yok derim. 4 5 sene geçireceksin orada. makedonca'yı öğrenemeyip geri dönen de çok oluyor. biraz senin hayata bakışınla orantılı.
Hocam siz makedonya da okudunuz mu yoksa sadece yaşamak için mi gittiniz? Okullarla ilgili soru sormak istiyorum.