Sharkie adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bir yorumda bulunmak istiyorum. Normalde Fringe dizisine başlamıştım 8.bölümü bitirdim derken çok övülen The Night Of dizisinin 1.Sezon tüm bölümlerini izledim.

Dizi hakkındaki kişisel görüşlerimdir, konu başka yere çekilmesin lütfen.

- Dizi ilk bölümleri çok güzel gözüküyor, haksız bir şekilde müslümanın hapishaneye kadar giden serüveninden bahsediyor.
- Bu esnada mahkemelerde ilgili Nasir Khan ile ilgili geçmişteki bilgileri ortaya çıkıyor. Sözde müslüman olarak gözüken bu kişi ile ilgili lise de uyuşturucu sattığı vs. bunun kanıtlandığı gözüküyor.
- Lise yıllarından beri uyuşturucu işinde olmasını geçtim, hapishane de uyuşturucu işine girmesi anında (veya sorgulamadan vs.), 2 adamı görüp arabasına almaması, yalan üzerine vurgu yapılması ve partiye gidecekten anında bir bayan bindiğinde arabasına kolayca alması sanki bizim toplumumuzdaki olağanmışlığı savunduruyorlar. Bu kısmı senaryo olabilir fakat mahkemede geçen sözler çok incitici kişisel düşüncem. Hz.Muhammed 'in bir sözünü verip; Yardıma muhtaç olduğunu gördüğün birine tüm gücünle yardım et sözü hatırlatılıyor. Fakat bizim başrol oyuncumuz bırakın bunları, tamamen cinsellik içgüdüsü altında uyandıktan sonra kızın ölümünü görüyor ardından aklına ilk iş şeytani şeyler yani bıçak ve uyuşturucu maddelerini almak geliyor. Burada belki de başka bir şey vurgulanabilirdi. Yani bıçak ve uyuşturucu maddelerini almadan da gidebilirdi. Eğer o kadar düşünebiliyorsa farklı şeyleri de düşünebilirdi, el izlerini, astım hastası ama ilacını almayı unutması vs. Tabi burası işin senaryosu diyelim.
- Dizinin son kısmında suçsuz olduğu bile görünmüyor. 6-6 eşitlik olunca züri azlediliyor. Savcı da davadan vazgeçiyor, çünkü daha önce dedektifin gösterdikleri var. Yani sonu bile muamma gibi gözüküyor. Hem de hapishanedeki dövmeler, uyuşturucular, yüzüne asit döken adamı yerde kendini savunamadan tekmelemesi vs. sıradan olaylar gibi gözüküyor ve bir masum tarafından başrol oyuncunun ağladığına rastlayamıyoruz. Halbuki kişi 1990 doğumlu?
- Duvarda yazan müslümanlar eve adlı algıyı da düşünemeden edemiyorum. Burada topluma iki türlü mesaj verilebilir. Birincisi olumlu, diğeri algı olumsuzluğu.

Bunlar tamamen kişisel yorumlarımdı. Dizi ne kadar senaryo olsa da bizler açısından güzel bir dizi olmadığını düşünüyorum. Fakat senaryo olarak sadece ele alırsak harika bir dizi. Diziye gerçekçi cümleler ve belli inanç gruplarını eklenilirse benim düşünceme göre o dizi sadece bir kesime hitap eder. Bu da maalesef biz değil.

Böyle yorumladım, yanlışlarım olabilir affola. Sadece diziyi eleştirmek istemedim dizinin senaryoları çok iyi tasarlanmış. Avukat ile hemen Nasir Khan 'ın öpüşme sahnesi yani bizlerin hemen aklımızın nasıl çalıştığından bahsedilmesi ardından avukat tarafından vs. diye çok şey sıralanabilir.

Dizi izlenebilir mi?
Ders çıkarılması gereken bir dizi. Böyle bir şey hayal ediliyorsa, bizlerin de ateş olmayan yerden duman çıkmaz sözünü de getirmiyor değil. Her yerde bu tür olaylar olabilir. Diziyi genel anlamda oyuncu kadrosu ve mekanlar olarak beğendim. Tavsiye ederim izlenilmeli.

Başka dizileride bitirdiğimde bu başlık altından yorum yapmayı düşünebilirim. Tek ricam X böyle yapmış, B böyle yapmış diye kötülemek değil, eleştirmektir. Lütfen
Bol seyirler hepimize.
spoiler olabilir diye yorumu okumadım lakin diziye devam edip etmeme konusunda ne diyosunuz edelim etmeyelim mi