Hocam bir model önermeyeceğim ama aklımda bir fikir var.Madem devlet size durumunuzdan dolayı böyle bir ayrıcalık tanıdı sizde bu ayrıcalıktan en güzel şekilde faydalanmanızı isterim.

Mercedes C200 alırken ÖTV ödemez iseniz, bu ayrıcalık size 134 BinTL kazandırır.
Çünkü aldığınız arabayı kullanmadan satarsanız, sıfır fiyatına(239 BinTL) satarsınız.Ki C200 ÖTV'siz olarak 105BinTL.

Şuana kadar bu söylediklerim devletin sunduğu ayrıcalığın çok karlı, süper bir ayrıcalık olduğunu gösteriyor.Fakat benim asıl söylemek istediğim şu ki, siz sıfırı 240BinTL olan araba alıp 134BinTL kazanmak yerine neden sıfırı 585BinTL olan bir araba(Mercedes-AMG C 63 S) alıp 385BinTL kazanmıyorsunuz.

"İyide benim 585BinTL olan arabanın 200BinTL olan ÖTV'siz kısmını ödeyecek param yok ki"diyebilirsiniz.Fakat ticaretle uğraşan elinde büyük paralar dönderen her iş adamı sizin sunduğunuz bu teklifi kabul edecektir.

Teklif şu : Mercedes-AMG C 63 S almak için 200BinTL ihtiyacınız var.Bunu size sağlayacak ortağınız.Siz arabayı aldıktan sonra değerine satacaksınız ve 385BinTl kar yapacaksınız.385BinTL den Maks.85BinTL Min20BinTL pay ortaklık için yeterli olacaktır.Sizin min karınız 300BinTL olacaktır.

Bu ortaklığı benim sağlayacak gücüm yok inanın gücüm olsa bir dakika durmazdım üstelik şehit ailesi güven sorunu da yok.Fakat bu ortaklığı sağlayacak sadece bu forudma bile birsürü insan vardır emin olun.

Ben fikrimi anlatmak için Mercedes-AMG C 63 S örnek verdim bu araba ÖTV olmadan 200BinTL ÖTV ile 585BinTl siz daha pahalı bir arabayla oynarsanız atıyorum S600 daha çok da kazanabilirsiniz.

Anlatırken gereksiz cümle kullanmış olabilirim, kafa karıştırmış olabilirim ama emin olun söylediklerim çok mantıklı daha sonra fark ederseniz pişman olabilirsiniz.Kafanıza takılanları cevaplamaktan mutluluk duyarım.Umarım faydalı olur.