HOPE adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar, hayırlı bayramlar
Makale alış ve satış scriptti yaptıracağım. Piyasa da gördüğünüz bildiğiniz makale alış satış sistemleriyle birebir olacaktır. Çok şatafatlı herhangi birşey istemiyorum. Uygun fiyat kim verirse ona göre tercih edeceğim. Malum fazla bir birikmiş yok o yüzden uygun fiyata aramaktayım. Hatta bir çok özelliği otomasyon değilde kendim manuel uğraşmayı bile istiyorum. En azından fiyatta düşüklük olur. He tabi ki ilerleyen aylarda manuel yaptığım ayarları otomasyona bağlatmak için tekrardan yazılımcı arkadaşın kapısını çalacağım.

İstediğim Script özellikleri;

1- Üye olma + Giriş
2- Makale Yaz kısmı (Bu kısımdan kişi makalesini yazacak ve makaleyi yazarken örnek +150 kelime olduğu an alt taraftan makalenin ederini " 1,00 Kredi " olarak tanımlayacak) Kişi makalesini yazdıktan sonra alt kısımdan " Makaleyi Gönder " gibi bir buton olacak ve bu üyenin yazdığı makale direkmen yönetim paneline düşecek. Makale kontrol edilip yayınlanacak. (Kontrol etme nedenim normalde bir kaç makale sitesinde otomatik özgünlük testi yapan sistemler var fakat o özelliği de istersem şimdi fiyat artar o yüzden boşver ben elimle test edip onaylarım. ) Makaleyi kontrol edip yayınlayacağım.
3- Makale kategorileri yer alacak ve kişi yazdığı makalenin kategorisine uygun bölümü seçip makalesini yazmaya başlayacak.
4- Üyenin makale satın alma sistemi (Üye başka bir üyenin makalesini satın almak istediğinde kişi deki kredi satıcıya geçecek ve ardından o makale yayından kalkıp, satın alan kişinin profilinde " satın alınan makaleler " kısmına düşecek ve istediği zaman o kısımdan erişebilecek.)
5- Kredi Yükletme (Yeni üye olan kişiler makale satın almak istediğinde hesabına mecburen kredi yükletmek zorundalar. Kredi satın almaları için bir kategori olacak. Bu kısımda kişiye belirlediğimiz kredi fiyatlarına göre alışveriş yapabilecek. Bu kısım otomasyon yerine elimizle manuel yapacağız. Kişi havale yada eft yolu ile ödeme gerçekleştirecek ve bu sayede ödemeyi yapan kişinin hesabına " yönetim panelinden o üyenin hesabına kredisini yükleyeceğiz "
Otomasyon işin içine şimdilik girmesin )
6- Ödeme Talep Et (Bu kısımda üye makale satışından kazandığı kredilerini TL olarak çevirip ödemesini site üzerinden alabilecek. Binevi "Kredi to TL" kaç kredisini çevirmek istiyorsa belirtecek. Örnk; 5 Kredi = 4,50 TL kişi çevir demeden önce çevir kısmının hemen üzerinde banka bilgilerini yazabileceği bir kısım yer alacak ve kişi banka bilgilerini yazacak ve ardından çevireceği kredi sayısını belirleyecek ve ardından "Ödeme talep et" butonuna tıklayacak ve belirlediği kredi hesabından silinip ardından bizim yönetim paneline ödeme talebi düşecek. Bu sayede kimin ne kadar kaç tl ve hangi bankaya talep ettiğini görebileceğiz. Ödeme yapma işlemi de manuel olacak ama hayırlısı Bi süre aktif olarak siteye hizmet vermemiz şart. Nede olsa manuel kısımlarımız olacak ve sürekli ilgileneceğiz.)

Bir o kadar makale sitesine girdim ve o sitelerde olan sistem bu bence. Eksiği fazlası yok sadece farkları tasarımsal olur oda hiç farketmez.
Sadece tek istediğim şöyle bir sistemin sorunsuz çalışması, herhangi bir tasarımı görünümü benim için önemsiz. İlk etapta önemsiz. Çünkü site kurulduktan sonra kendi yazdığım/yazacağım makalelerin hepsini hem kendi sitemde satarım hemde sattığım makalelerden elde ettiğim kazanç ile sitenin tasarımını ve eksik manuel yanlarını düzenletirim.

Herşeyi açık açığa yazdım bundan sonrası yazılımcı arkadaşlardan uygun bir fiyata geri dönüş sağlamalarıdır. He baktık bütçe bizi aştı mı? ağa o zaman bizde yazılımcı arkadaşa da uygun gelirse bütçemiz böyle bir scriptin ne kadarına yetiyorsa o kadarını yazdırırız, he ortaya biraz geç çıkar ama çıkar.

Hayırlı bayramlar..
pm gönderdim