chnymaster adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
google'ın son widgetlerin linklerini yasaklama kararınından yola çıkarsak pagerank olayının yakın bir gelecekte uygulamaya konulacağını düşünmek mümkün. pagerank sistemi site sıralamalarını yapabilmek için çok kullanışlı ve nitekim değerlendirme açısından kolay bir yöntem. memur alımında kullanılan kpss gibi. sınav içeriği tartışılabilir ama sıraya diziyor mu diziyor

yalnız burada bir sıkıntı var. adsense (google) kendinden başka reklamcı kabul etmiyor. özetle nofollow (reklam) link yasak. yine google diyorki organik olmayan dofollow linklerin hepsini yasakladım (widgetler de dahil).

burada google analytics haricinde başka bir sayaç kullanan webmasterlar ne yapacak? örneğin ben statcounter kullanıyorum. linkleri dofollow mu yapacağım yoksa nofollow mu? yakın bir zamanda google bunu netleştirmezse özellikle yabancı ciddi siteler başta olmak üzere birçok kişinin başı ağrıyacak gibi görünüyor.

adsense kullanıp analyticsten başka (beraber de olabilir) sayaç kullanan siteler ya adsense gelirinden olacak ya da sıralamada gerilelere uçurulup gelirleri sıfıra yaklaşacak gibi görünüyor.
Bu konuyla ilgili resmi bir açıklama yapıldı mı Google tarafından ? İlk kez duydum bunu. Yani ben şimdi Yandex Metrica kullanıyorsam, adsense kullanamayacak mıyım ? Varsa link ekler misiniz konuya ilgili.