Ersan Bey'le bugün bu konu hakkında biraz konuştuk. Birkaç fikir belirttim. Şu an proje aşamasında olduğu için, eğrisiyle doğrusuyla, iyisiyle kötüsüyle araştırma yapıyorlar. Bu işler gerçekten dışarıdan göründüğü gibi değil. Sağlam sermaye olması ve sağlam adımlar atılması gerekiyor.
@Kaygusuz; 'la tanışmadık. Forumdan ara ara mesajlarına denk geliyorum. Bu işlerin içinde olan biri olarak fikirleri önemli. Ama bana göre de biraz fazla karamsar bir hava çizmiş gibi
Ben bir web sitesinden örnek vermek istiyorum. Diyelim ki gelir kapımız adsense. Buna yönelik bir site denildiğinde akla ilk gelen kadın yada teknoloji sitesi oluyor. Ama zibilyon tane site var. Yüzlerce oturmuş, marka olmuş site var. Bunları nasıl geçebiliriz ? Hal böyle olunca niş siteler önem kazanıyor. Mesela elbisemodelleri.com, bluzmodelleri.com, ciltbakimi.com vs.. Yani ne yapıyoruz ? Daha dar bir alana yöneliyoruz. Dolayısıyla rekabeti düşürmüş oluyoruz. Yükselmek biraz daha kolay bir hale geliyor.
Yada ya Allah Bismillah dedik bir kadın sitesi açtık. Kategorileri oluşturacağız. Siteyi açar açmaz kategorileri oluşturmak iyi bir şey değil. Moda, Sağlık, Dekorasyon, Güzellik, Annelik vs.. diye birden yüklenmek doğru değil. Önce içeriklerimizi oluşturuyoruz. Mesela moda kategorisini açtık. Moda kategorisinin içini doldurduktan sonra, yani yeterli sayıda içerik girişi yaptıktan sonra, Sağlık kategorisini açıyoruz. Böyle böyle sırayla gidiyoruz.
E-ticaret siteleri için de bana göre benzer bir durum söz konusu. Birden çok fazla ürün çeşidini satış aşamasına geçmek, hem zor hem pahalı bir iş olacaktır. Mesela ayakkabı imalatçısısınız. Önce ayakkabı ile başlayın. Belirli bir seviyeye geldikten sonra kıyafet satışına başlarsınız. Ardından aksesuar falan derken, gerekli marka bilinirliği oluştuktan, gerekli sermaye kazanıldıktan sonra sırayla ürün çeşidini arttırırsınız.
Şu an için aklıma gelenler bunlar. Kafamda yeni ışıklar yanarsa eklemeler yaparım

Şimdiden hayırlı olsun.