Beyler öncelikle şunu bilin, köpeğin her hareketinin aynası sizsiniz. Ne yapıyosa (havlıyosa,saldırıyorsa,takmıyorsa..) çok uzun zamandır köpek beslerim ve hiç bir köpeğimde dediğiniz problemleri yaşamadım. Kaldı ki bahsettiğiniz köpek golden. Şuanda 3.5 yaşında pitbull'um var dilediğiniz yerde zamanda ve mekanda eğitim gösterisi yapabiliriz. Tüm eğitimini ben verdim. Bu konuda bende eğitim almadım ama şunu bilin ki karşınızda kide bir canlı ve her hareketinizi amacınızı ve ona karşı olan duygularınızı anlıyor..

Konu sahibi arkadaşın sorularını yanıtlayayım, cinsi önemli değil. Saf olması ona ayrı bir güzellik katacaktır o ayrı ama kırma olması da kötü bi hayvan olduğu anlamına gelmez.. öncelikle sahiplendiysen hayırlı olsun yavruluktan başlayarak onu sürekli sev, oyunlar oyna istediği şeleri yapın. Yanlış yaptığında sakın elinizi kolunuzu kaldırmayın aksi takdirde ilerleyen zamanlarda ikiniz içinde problem olabilir bu onu saldırganlaştıradabilir, pısırıklaştıra da bilir.. kızdığınızda mutlaka elinizde bi cisim olsun. Çok çok büyük yanlışında canını yakmadan gazete kağıdı olabilir, terlik olabilir poposuna dokundurun. Zaten sizin tavrınızdan yanlışını anlar ve asla tekrarlamaz. Fakat buna en az 6-7 aylıkken başlayın yavruyken bunları pek algılamaz ayrıca ilerleyen zamanlarda gazeteyi gördüğünde yanlışını anlar ve hareketini tekrarlamaz. En ama en önemli husus ona verdiğiniz sözleri tutun. Mesela, gezelim mi oğlum dediğinizde o hoplayıp zıpladığında sakın çıkarmamazlık yapmayın. Yada çıkarmayacaksanız ona ümit vermeyin. Çünkü bu onun size olan güvenini kırar. Kimseninde bunu yapmasına izin vermeyin. Mesela dışarı çıkacağını tasmasından anlıyorsa dışarı çıkmayacağında tasmayı ona göstermeyin. Verdiğiniz sözleri tutup ona sevgiyle yaklaşınca size olan bağlılığı güveni artacaktır ve şundan emin olun sizin kızacağınız yada sizi kıracak hiç bir hareketi yapmayacaktır dışarıya gittiğinizde onun sizi dinlemeyip uzaklaştığında suratınızdan kızgınlığınızı yada kırgınlığınızı anlayıp hareketlerini tekrarlamayacaktır. Eğitim ve hastalık konusunda yardımcı olabileceğim bişey olursa yazabilirsin

Sent from my iPhone using Tapatalk