Ben de fikirlerimi paylaşmak istiyorum. 3 yıldır bir kere bile uyarı almayan hesabım bayramın birinci günü ilk uyarısını aldı. Uyarı mobil sayfada içeriğin üstünde 300x250 boyutunda reklam kullandığım için gelmişti. İşin tuhaf yanı içeriğin tamamını asla aşağıya itmiyordu yerleşim. Yani başlık dışında içeriğe ait en azından birkaç cümle açılış ekranında görünüyordu. Neyse dedim kaldırdım. Böylece bunun kesinlikle yasak olduğunu anlamış oldum.
Uyarıda bana gönderilen diğer mesaj şöyleydi: İyi bir kullanıcı deneyimi sağlamak için, yayıncıların Google reklamlarını
site içeriğinden açıkça ayırmaları önemlidir.
Bununla neyi kastettiğini anlasam da mobilde yazı ortasına koyduğum 300x250 boyutta reklam için doğrudan uyarılmadım ama şöyle devam ediyorlar: Başka ihlaller de gerçekleşirse, yukarıda listelenen ilgili web sitesinde reklam sunumunun devre dışı bırakılabileceğini lütfen unutmayın.
Yani yasak ama şimdilik doğrudan uyarmıyoruz. Canımız isterse bakarız gibi bir şey bu.
Sonrasında büyük yayıncıların mobil reklam yerleşimini inceledim. Son zamanlarda "Reklam" vs. ibareleriyle içerik ve reklamı ayırdıklarını gördüm. Örnekler için aşağıdaki görseli inceleyebilirsiniz:
Diyeceğim şu ki mobilde içeriği aşağıya iten 300x250 ya da daha büyük boyutta bir reklam eklemek kesinlikle yasak. E peki içerik ortası ne olacak, kesinlikle yasak diyemeyiz fakat içerikle reklam ayrılmalı diyorlar.
Ek olarak; şimdi Adsense resmi blogunda örnek mobil yerleşimlere baktım. Aşağıda görüldüğü gibi içerik ortasına reklam eklemeye yönelik bir bilgi yok. Örnek yerleşimlerin hepsi içeriği aşağıya itmeyen 320x100 boyutlu üst reklam ve içeriğin en altın footer üstü diyebileceğimiz 300x250 yerleşim. içerik ortası hakkaten yasak galiba.
https://4.bp.blogspot.com/-S0LjrO6ll...%2B320x100.png