rahmican adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar,

Size tavsiyem tutarlarda takılı kalmayın. Size bir yöntem anlatayım. Gelen tüm ödemeleri aldığınız hesap mesela, yıllık 20 bin tl oldu değil mi?, bu banka hesabını yıl sonunda kapatın. Farklı bankadan tekrar hesap alın, tekrar bir yıl daha idare edin. Eğer Maliye incelemeye gelirse '' elden alınan, borç '' ödemesi olmuş olabilir. Tarih eski, olayı, banka hesabımı ve tutarları hatırlamıyorum deyin.

Mümkün mertebe, ödeme alırken, hesap ismini kendi isminiz değil de, farklı isim yapın. Maliye o zaman zorlanacaktır.

Şahıs olarak kullandığım 7-8 yıldır banka hesabım mevcut, gelen hiç bir ödeme faturalı değil, çıkan da, fakat herhangi bir sıkıntı yaşamadım.

Not: Emek verip kazandığınız için bunları anlattım..

Arkadaşlar bir banka çalışanı olaraktan böyle saçma işlere girişmeyin derim çünkü bankalar ve hele ki maliye o kadar da saf bir kurum değil. Siz bir bankadan hesap açınca o hesap bilgileri zaten bddk merkezine bildiriliyor ve orası ortak bir havuz. Bütün bankalar maliye bakanlığına günlük dosya yollarlar. Arkadaşın anlattığı yöntem çok basit ve kullanışsız.

Kullananın başı yanar. Belki size işlem yapılmasının geciktiğini sanarsınız ki öyle bir şey de yok zaten adamlar zor yetişiyor ama 10 yıl sonrada olsa bulurlar ve geçmişe dönük 10 yıllık ceza ödetirler.