FoxTr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yarın açık bulabilirsem gideceğim olmadı yarından sonra. Kimlik çıkması gerekiyormuş ve bit-pire aşısı yaptıracağım.

Hocam eğitim için önerileriniz nedir bana? Tuvalet eğitimi vermem gerekiyor 2 aylık yavru.
Konuyu geç gördüm. Çiftlikten almadın umarım. Saf golden diye bir şey Türkiye şartlarında çok olası değil. Yani seçere alacak derece. Zaten seçereli goldenlar çok çok pahalı. Ben fransız bulldog sahibiyim. Bir çok golden arkadaşımız var. Eğlenceli güzel bir ırk ama bakımı biraz daha zordur sonuçta büyük köpek

Tuvalet konusunda yavruyken illa ki kaçıracak tuvaletini. Kuduz aşısını olana kadar ki veterineriniz söyler normalde 4. ayda olması lazım dışarı çıkartmamanız lazım. Bu süreçte doğal olarak tuvaleti evde yapacak. İlk aşamada evde tuvalet için bir alan belirlemeniz. Genelde köpekler yattıklara yere yapmazlar ve koku olan yere yaparlar. Tuvaletini yapacağını düşündüğünüz bir zaman gazetenin üzerine alın yapana kadar orada bekletin. Veya yaptıysa başka bir yere orayı bir parça gazete ile silin o gazeteyi yapmasını istediğiniz yere koyup üzerine temiz bir gazete koyun. Tuvalet yapma durumu olduğunda hep o alana yönlendirin. Oraya yaptığı zaman ödüllerin. Başka yere yaparsa hafif kızın.

Dişleri çıkmaya başlayacak elinizi ayağınızı kemirmeye çalışacak. Bu nedenle mutlaka kemirmesi için oyuncaklar alın. Kemirme kemikleri var onlardan alın. Elinizi vs. kemirdiğinde hemen çekmeyin elinizi hayır diyerek kızın ve yavaşça çekin. Ayrıca kemirmeye devam etmek isterse o bölgeye kolonya dökün. Dayakla eğitim vermeyin.

Eğer ki bir ömür onunla birlikte yatamayacaksanız yavruluk döneminde onunla birlikte yatmayın.

İlk günlerde ağlayabilir geceleri. Yanına bir oyuncak peluş ayıcık köpek vs. koyun bir de sizin kokunuzun sinmiş olduğu bir tişört bırakın.

Allah kolaylık versin. Yavruluk dönemi hem çok tatlı hem çok zor. Sakın ola karı kıza hava atıcam diye aşıları bitmeden dışarı çıkmayın!!! Unutmadan tuvaletini yaptığı yer istemediğiniz bir yer ise o bölgeyi önce domestos ile silin sonra da sirke ile silin. Orada sidik kokusu kalmasın yoksa oraya yapmaya devam eder. Box eğitimi faydalı diyorlar. Ben şahsen yapmadım ama araştırsanız internette epey bilgi var.

Ev yemeklerine alıştırmayın demişler. O konuda benim farklı düşüncelerim var. Ben acana mama kullanıyorum ama köpeğim bazı yemekler için deli oluyor. Tam bir obur. Mamayı çok sevmez ama sosis, kaşar, tavuk döner vb. şeyleri çok çok aşırı sever. Şimdi bazı insanların köpekleri besleme şeklini görüyorum. Korumacı yaklaşımları vs. güzel gibi görünse de , düşünün ki bir insanı öyle yaşatıyorsunuz ömür boyu. Kolayı tatmadan, şekerli bir şey yemeden. Tatlısız. Lahmacun yemeden. Sigara içmeden. Oyun oynarken terlemeden. vs. vs. Tabi ki köpekler bunun sınırını bilemez ama dozunu abartmadan tatlı kaçamaklar yapılabilir diye düşünüyorum. Ama bunu yavruyken başlamayın. 6 aydan sonra yediğiniz yemekten ufak bir şey verebilirsiniz. Onun dışında kahvaltılarda genelde masamızın misafiri olur benim kız. Peynir verebilirsiniz. Yoğurt çok faydalı. Bizimki yoğurt yedikten sonra çok tatlı olur mesela.

Reklam gibi olarak ama siteyle alakam yok pet arkadaş ı tavsiye ederim.