JackkerL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Fakir adamı söylemedim ki ben? Nereden çıktı fakirler? Her arabası olan "ceza ödeyecek seviyede" olduğu anlamına gelmez de zaten, "arabası varsa fakir değildir" diye bir şey yok yani. Cezanın zengini fakiri olur, bugün ceza 10TL olsa kimse uymaz kurallara. Orta sınıf için 10TL ne ise üst sınıf adamlar için de ceza miktarı o. Ceza bireye uygulansın zaten, "bireye ödenen ceza miktarı" maddi duruma göre düzenlensin diyorum ben.

Nasıl herkese aynı ceza miktarının ödenmesini savundunuz hala anlamadım, "orta sınıf cezayı ödememek için kaçarken zenginler bundan korkmuyor" diyorum siz bana "fakirin altında arabanın işi ne?" diyorsunuz.
Siz zenginliği çok yanlış anlamışsın zenginlik para ile değil ahlak ile olur.Fakir yada zengin bir birey ahlaksız ise herşeyi yapar.Ben hayatım da bir kez çakar dan çok yüklü bir ceza yedim ve babam dan şirket muhasebesinin cezayı ödemesini istedim.Rahmetli babam telefonu kaldırıp "Cezayı ödeyin ve maaşından kesin" dedi.Para insanları hukukdan üstün kılmaz görevi başında ki polisten üstün kılmaz.

Bir gün nasip olur ise olacak olan oğlum yada kızım trafik de görevinin başında ki polise "artislik" yapar ise devlet den önce hesabını sorar kapının önüne koyarım.Çünkü ben babamdan böyle gördüm.Böyle bir terbiye aldığım için sizin düşündüğünüz yada anlattığınız olayların olabilme ihtimali hiç aklıma gelmemişti.Şimdi demek istediğinizi daha iyi anladım.
Teşekkür ederim.