Fakir adamın altında arabanın ne işi var ? Cezanın zengini fakiri olmaz.Ceza bireye uygulanır.Bireyin maddi durumuna değil.(Nafaka yada tazminat durumları hariç).Ama bu ülke de bazı kararlar alınırken vatandaşın mal ve can güvenliğinden ziyade vatandaşın oy potansiyelini dikkate alınıyor.
Devletin temeli adalettir ve adaletin ilk uygulayıcıları kolluk kuvvetleridir.Sayın Soylu kaç yıl kolluk kuvvetlerin de hizmet yapmış bilemiyorum ama gecenin üçünde beşinde elin iti kopuguyla mücadele eden polisimizi böylesine savunmasız bırakmak akla mantığa uygun değildir.Oldu olacak ağır vasıta araçlardan takografları da kaldırsınlar.Zaten Ab uyum yasaları vay efendim demokrasi insan hakları derken devletin polisi itin kopugun karşısında çaresiz bırakıldı.
Gençlik yıllarım da mahallemiz de ki karakolun önünden geçerken hızlı adımlar ile sessiz sessiz korkarak geçirdik.O yıllar da yüreğine değil poposuna güvenen sokak da gece 12 den sonra olay çıkarırdı ve ben o günleri özledim.Şimdi geceleri üç beş binlik sözde arabalar ile içip içip nara atan tipler var
Fakir adamı söylemedim ki ben? Nereden çıktı fakirler? Her arabası olan "ceza ödeyecek seviyede" olduğu anlamına gelmez de zaten, "arabası varsa fakir değildir" diye bir şey yok yani. Cezanın zengini fakiri olur, bugün ceza 10TL olsa kimse uymaz kurallara. Orta sınıf için 10TL ne ise üst sınıf adamlar için de ceza miktarı o. Ceza bireye uygulansın zaten, "bireye ödenen ceza miktarı" maddi duruma göre düzenlensin diyorum ben.
Nasıl herkese aynı ceza miktarının ödenmesini savundunuz hala anlamadım, "orta sınıf cezayı ödememek için kaçarken zenginler bundan korkmuyor" diyorum siz bana "fakirin altında arabanın işi ne?" diyorsunuz.