JackkerL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Cezalar bütçeye göre yapılsa çok daha iyi olur, zengin adamın benzin parası kadar ceza ödetiyorlar. Benim takıldığım nokta bu, sonrasını düşünemiyorum.
Fakir adamın altında arabanın ne işi var ? Cezanın zengini fakiri olmaz.Ceza bireye uygulanır.Bireyin maddi durumuna değil.(Nafaka yada tazminat ve benzeri durumlar hariç).Ama bu ülke de bazı kararlar alınırken vatandaşın mal ve can güvenliğinden ziyade vatandaşın oy potansiyeli dikkate alınıyor.

Devletin temeli adalettir ve hiç kuşkusuz adaletin ilk uygulayıcıları kolluk kuvvetleridir.Sayın Soylu kaç yıl kolluk kuvvetlerin de hizmet yapmış bilemiyorum ama gecenin üçünde beşinde elin iti kopuguyla mücadele eden polisimizi böylesine savunmasız bırakmak akla mantığa uygun değildir.Oldu olacak ağır vasıta araçlardan takografları da kaldırsınlar.Zaten Ab uyum yasaları vay efendim demokrasi insan hakları derken devletin polisi itin kopugun karşısında çaresiz bırakıldı.

Gençlik yıllarım da gündüzleri bile mahallemiz de ki karakolun önünden geçerken hızlı adımlar ile sessiz sessiz korkarak geçirdik.O yıllar da yüreğine değil poposuna güvenen evin de sokak da gece 12 den sonra olay çıkarırdı ve ben o günleri özledim.Şimdi geceleri üç beş binlik sözde arabalar ile içip içip nara atan tipler var.