Serfiraz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
En iyisini yapmışsınız hocam. Eminim başkası olsaydı bana ne deyip geçerdi, hırsızı durdurarak gerçekten en iyisini yaptınız, hırsızın akli dengesi yerinde mi değil mi bilmiyorsunuz bu nedenle de Allah sizden bunun hesabını soracağını sanmıyorum.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 10:48:24 -->-> Daha önceki mesaj 10:41:59 --

Hocam Resulullah(a.s) döneminde insanlar bu saydiklarinizin daha da beterini yapıyorlardı düșünün kız çocuklarını diri diri mezara gömüyorlardı ama tövbe edip hepsi birer hz. Ebubekir, hz. Osman, hz. Hamza, hz. Ali, hz. Omer yani kısaca ashap oldular.. Tövbenin asıl amacı yapılan hatalara geri dönmemektir, Allah çok merhametlidir hatalara geri dönülmediği sürece affeder. Asla Allah affetmez deyip ümitsizliğe kapılmayan. Bazen "Senin günahların çoktur, Allah asla affetmez tövbe etme" düşünceleri oluşur bunlar şeytandan gelen düşüncelerdir bence bir insan asla ümitsizliğe düşmemeli ölmeden hatalarından tövbe edip,ibadetlerini yapabilmeli.
Üstadım ben şunu halen idrak edemedim, biri benim hakkıma giriyorsa ve ben ona hakkımı haram ediyorsam ebediyen cehennemden çıkmasın istiyorum. Ama o kişi benim hakkıma girdikten sonra tövbe edip Allah'a yönelince neden cennetlik oluyor. Nerede benim hakkım?