Bu konu üzerinden bende diğer arkadaşlara sesleneyim;

Özellikle wordpress bölümünde görüyorum, yeni/eski üye fark etmez, insanların hemen her konuda "ücretsiz" yardım edebilirim deyip, karşısındaki insandan wp-admin, cpanel bilgilerini alıyorlar. Bu devirde ücretsiz yardım kimse etmez. Mutlaka bir çıkarı vardır. En az başına bir şeyler gelmiş 10 kişi tanıyorum. R10’da konu açıp ücretsiz yardım aldıktan sonra sitesine heklink yerleştirilen, virüs yayılan, bot ile yazıları çekilen...

Özellikle yeni üyelere dikkat edin. R10 gibi bir foruma yeni üye olmaz kimse. Mutlaka geçmişi vardır, mutlaka ban yemiştir. Ödeme yapacaksanız bile ad, soyad ya da hesap numarasını google'da aratın. Dediğim gibi emek sarf edilen işlerde ücretsiz destek sağlayanlara iyi niyetle bakmayın. R10'da en önemli şey ticaret geçmişidir. Eğer aktif olarak o puan (haftada bir, iki haftada bir) artmıyorsa, o kişinin ticaret puanı sabitse (1 yıldır filan) yine bu tür kişiler ile çalışmayın.

Her konuda söylüyorum. Genelde bir takım forumlarda ticaret puanı yüksek üyelik satıyorlar. Yine daha önce şikayet konusu açıp banlattığım çocuk telefonda bana 10 tane daha üyeliğim var demişti.

İşin özü dikkatli olun. Herkese site adresi vermeyin. Rengi mavi, yeşil olsa bile...