hocam turla gezebilirsin ancak..müzekartta gerekmiyor o zaman..turlar 110-130 tl mavi kırmızı yeşil turlar fln var..
en mantıklısı uçakla gitmek erken alırsan promosyon fln otobüsle aynı oluyor hemen hemen..pansiyon tarzı bulabilirsin bookingten bak,yatakhaneler var uygun fiyata.ben booking ten rezervasyon yaptırdım..

göremede 5 gece kaldım bu yaz..yemek fiyatları acayip uçuk..tavuk döner bile 6 tl...ortalama 30-35 tlye kalkarsın biryerde oturursan..tas kebabı meşhurmusta birşeye benzemiyor,25 -30 tl flndı..ben bir daha gidersem ısıtıcı pişirici gibi birşey götürürüm ...

açık hava müzesi,aşıklar tepesi,selime katedrali,paşabağ peri bacaları,ıhlara vadisi,dervent vadisi,derinkuyu yeraltı şehri,uçhisar kalesi vs.. gezecek cok yer var..turla bunların hepsini gezebilirsin,yemekte dahil fiyatlara,sabah alırlar akşama doğru bırakırlar..ıhlara vadisini özellikle tavsiye ederim,merdivenlerden aşağı yürümek,sonra da 2-3 km dere kenarında yürüyüş cok güzel..birde yeraltı şehrini görmen gerek,içinde görsel pek birşey yok ama,daracık yollardan eğilerek büzülerek geçmek güzeldi turistlerle..
genelde çekik gözlü ve endonezya lılara benzeyen esmer tenlil turistler görürsün..

balon turu 300 tl civarı.kaldıgım otel 280 demişti..

kısacası bayramda gideceğinden;otobüsle gidip,yatakhanede kalıp,ürgüpteki burgerking ten beslenir,turlarda öğle yemeği var,turlarla yolculuk yapıp (2 tur yeterlidir) heryeri görebilirsin..500 tl harcarsın ortalama(250 tur,50 yemek,160 fln otobüs.göremede kalırsan göremede otogar var,oteline yuruyerek ulaşırsın,küçük yer...

tursuz pek biryer gezemezsin,müze kart lazım vs,açıkhavanın karsısındaki müzenin girişi 40 tl idi.daha masraflı olur....yada varsa turla git istanbul kalkışlı,daha uygun olur..