Cok uzun zaman olmadı Kapadokya'dan döneli o yüzden görüşlerimi ve tecrübelerimi paylaşacağım sende ona göre dikkat et.

Ben sevgilim ile gittim öncelikle sana Ulaşım, Yeme-içme, gezip görme ve konaklama konusunda fazlası ile yardımcı olacağımı düşünüyorum.

Konaklama ; Kapadokya havasını yaşamak istiyorsan mağara otelleri tercih etmen gerekiyor bu da Nevşehirin ilçelerinde var olan veya ilçelerindeki köylerde pansiyon ve oteller demek.

- Şunu unutma bakacağın otellerin %80'i köylerde mevcut. Göreme diye yazar göremenin bir köyünde bulursun kendini buna dikkat et

- Ben Göreme'nin bir köyündeki otelde konakladım. Avantajı; Ortam çok güzel Dezavantajı; Ulaşım.

Ulaşım;

- Göreme'ye en yakın köyde konaklamama rağmen ulaşım çok masraflı oldu çünkü Türkiye'deki en faiş taksi ücretlendirmesine sahip.

- Dolmuş mevcut fakat iyi takip etmen gerekiyor hatırladığım kadarıyla belirli saat aralıklarında 30dk'da bir gidip geliyordu. Göreme-Avanos seferleri vb..

- Nevşehir merkez'e de dolmuşlar var fakat sefer saatlerini iyi öğrenip kaçırmamaya dikkat et yoksa 100-200 tl otele gitmek için taksiye bayılabilirsin.

- Ulaşım oldukça zor özellikle taksiler çok masraflı ve dolmuşlar belirli saat aralıklarında çalıştıkları için bir yerden bir yere gitmek oldukça masraflı ve zor.

- Ben 2 gün araba kiraladım tüm Kapadokya'yı istediğim gibi ve rahatça gezdim sana da ve gidecek olan herkese bunu tavsiye ederim.

Yiyecek-içecek:

- Göreme'de konakladığım için göremeye gidiyordum yemek-içmek oldukça pahalı dikkat et.

- Pahalıdan kastım bir gözlemeye 5 tl veriyorsunuz içine koyulan her malzemede ekstra 1 tl uygulaması vardı.

- Yemek+ulaşım konusundaki bilgisizliğimiz yüzünden 1500 tl ek masraf yaptım bunu da belirteyim.

- Ayrıca köyde konakladığım için tek bir restoran vardı orada yemek yiyebiliyordum gayet kaliteliydi fakat akşam acıkırsan sıkıntı büyük Çünkü kapalı

Gezip görülecek yerler

- Konusunda ise konaklayacağınız otel sahibinden veya resepsiyonda binlerce kapadokya haritası mevcut. Ben haritayı elime aldığımda kapadokya bölgesini 3'e ayırmışlardı. Kırmızı-Mavi-Yeşil şeklinde bölgeler.

- Otel sahibinin yardımı ile 2 gün bana en yakın olan mavi-kırmızı bölgeleri gezip rahatlıkla bitirmiştim fakat yeşil bölge bana oldukça uzaktı orası ise Yeraltı şehr idi..

1 gün daha araba kiralayıp orayada gidebilirdim fakat bana tur ile gitmemi tavsiye etti ve tur ile seyahat ettim.

Şahsen memnun kalmadım tur'dan fakat oldukça uzaktı ertesi gün ise kapadokyadan ayrıldım.

- Balonlara hiç yanaşmadım çünkü Euro hesabı yaptıkları için oldukça faiş fiyatları yüzünden binmek istemedim ki o paraya gerçekten değeceğini de zannetmiyorum..

- Ek olarak Kapadokya'yı araba kiralamadan da gezebilirsin buna Turlara katılarak sağlayabilirsin. Otellerde ücretsiz bisiklet kullanabilirsin ama gezip görebileceğin yerler birbirlerinden çok uzak o sıcak altında ölebilirsin..

Bisikleti köyde kalıyorsan ilçe merkezine eğlenmeye, yemek içmeye gitmek için kullanabilirsin o da sana kalmış.

- ATV kiralama konusunda saatliği 100 tl, araba kiralama ise günlüğü 100 tl idi belki değişmiştir ama ATV grup turuna katılmak çok güzel gözüksede bana pahalı geldi.

Genel görüşüm; Gezip görebileceğin çok güzel yerler var bu konuda Kapadokyanın hakkını yiyemem. Konaklama da idare eder diyebilirim fiyat/performans konusunda. Ulaşım çok masraflı ve zor. Yemek-içmek ise çok kaliteli yerler var şahsen. Köyde konakladığım için tek bir restoran vardı köy içerisinde çok güzel yemekleri vardı açıkcası.. Fakat göreme ilçe merkezindeki restoranların faiş fiyatları beni yemekten soğuttu.. Avanos'da dediğim gibi ucuz fiyata kaliteli yemek yiyebilirsin..

Soracağın birşey olursa yardımcı olurum..