Bayram mesai sindeyim
İki hafta önce ben ve eşim 8 günlük motosiklet gezisine çıktık. Samsun - İstanbul - Çanakkale - Bursa - Ankara -Amasya - Zile içeren bir ufak tur yaptık. İstanbul geldimizde yine çok kalabalık yine trafik vardı. Geldimiz gün pazar günüydü Beşiktaş Ortaköy girecektik ancak imkanı yok bir saat motorun tepesinde bekledik ve ben vaz geçtim. Trafiğin içinden çıkılmaz oldu bir şehirdi ki bisiklet bile trafikte ilerleyemiyordu. Her taraftan insan seli akıyordu. Öyle ki bir tarafta metrobus bir tarafta taksiler. Taksi düşünün bir sokaktan 15 taksi çıktı. Tam bir koşturmaca tam bir kaos tam bir kargaşa. Şimdi düşündümde sokaklar çok ufak ve arabalar bu şehre sığmıyor. Geceyi bir akrabamızın evinde geçirmek için gaziosmanpaşa mah gittik galiba bursa mahallesi olması gerekiyor adres sorduk kimse bilmiyor zar zor bulduk neyse akrabamız motor burda kalamaz burası rio gibidir sabah bulman imkansız. dedi. Gerçekten öyleydi akrabamızla bir otoparka giderken zayıf çelimsiz bir adamı iki kişi kovalıyordu birden silah sesi duyduk sonra adam düştü yere sonra karşı kaldırımdan biri adamı kucaklayıp bayır aşağı koşmaya başladı. Motoru bırakacağız dedi bu motor almıyoz sıkıntı oluyor. neyse yalvar yakar 25 lira koruma bedeli 10 lira otopark bedeli motoru otoparkın içindeki elektirik direğine bağladık. mOTORUMUZU koruma altın sokturarak İstanbulda geceledik Şimdi balkondayız lüks bir jeep geldisonra arkasından şahin birden arbalar kovalıyor o esnada kadını ezdiler mahaleleli arabaya saldırdı arkasından ekip geldi sonra düğün başladı sonra bir daha kavga meğer roman mahallesiymiş en acı veren ise alalade yollarda bonzai içen gençlerdi hanıma dedim biz kaçalım hanım istanbul aşmış aşmış
Hocam bahsettiğiniz Bursa mahallesi Sarıgöl'ün muadilidir. Orada ki çoğu evde uyuşturucu satılır. Mahallenin karşısında Gaziosmanpaşa Emniyet Müdürlüğü vardır ancak bu ülkede adalet baklava çalan çocuğa uygulanıyor uyuşturucu satanlar emniyetin karşısında yıllardır var maşallah. O mahalleyi iyi bilirim ve civarını da iyi bilirim bende oralara yakın oturuyorum. Ben liseye gidiyordum sene 2001 o zaman orada uyuşturucu satılan evde hala satılıyor. Gördüğünüz şeyler gerçekten sıradan şeyler alışıyorsunuz burada onlara. Dediğim gibi karşıda emniyet müdürlüğü olmasına rağmen omuz omuza çıkarak ev soyanları bile görebilirsiniz emniyet müdürlüğü simge gibi maşallah. Kuzenim orada bir şirkette çalışıyor hergün anlatıyor orada bonzaiden bayılanları.
Trafiği, ekonomisi, insanları daha çok anlatacak şey var ama velhasıl kelam dediğiniz gibi İstanbul'da yaşanmaz.