Evet arkadaşın attığı yazıyı okudum, aslında mantıklı fakat tam olarak para için yapılmış gibi de değil. Yani bir domain üzerine bu kadar belge isterken ne kadar paralar kazanılabilir ki .tr olarak satsa direk satsa bence daha çok para kazanırlar gibi hissediyorum.
Sınıflandırma olayına gelirsek, bana en mantıklı gelen bu oldu hocam. Fakat insan düşünmeden de edemiyor, ne yani diğer onca büyük ülkelere göre bir tek zeki biziz ve biz mi bu şekilde kullanıyoruz. Ülke sınıflandırması yaptığınızda mesela Ukrayna'nın da domaini .co.uk şeklinde ve ülke sıralamasına baktığınızda yine bir vasıfsızlaştırma politikası çok dikkatimi çekti.
İngilizce bir önek ve ardında .tr gelmesi üzücü, çakma Adidas havası veriyor biraz şahsen ben çok isterdim direk .tr olarak kullanmayı.
En azından
www.turkiye.gov.tr yerine bile turkiye.tr görmek isterdim.
.tr sadece Nic.tr ve Tsk.tr şeklinde kullanılıyor. Hocam .tr olduğunda da belgesiz alım olmayacak, TPE'nin en önemli gelir kaynaklarının birisi Com.tr alanadı almak isteyenlerin yaptıkları marka başvuruları. Bunu bana bir marka uzmanı söylemişti. Şimdi sizce .tr gelse dahi devlet herhangi bir kurumuna akan paranın önünü kesecek bir uygulamaya imza atar mı? Bence atmaz
Nic.tr de X kelimesini sadece .tr de satacağına gov.tr,org.t,gen.tr,web.tr,biz.tr vb. şeklinde satarak gelirini katlıyor.