Bunlar nasıl yorumlar hayret ediyorum ya.

İnsanların ne kadar maaş alacağına siz mi karar veriyorsunuz acaba ? ''Freelance çalışan için bu kadar para fazla'' ne demektir yahu bana birisi bunu açıklasın.

Ben 4 yıl mühendislik okuyayım (son senemdeyim) , projelerle sınavlarla kafamız patlasın , sektöre hazırlanmak için (ki Türkiye şartında backend developer diye başvurursun senden ui-ux den devopsa kadar her şeyi beklerler) binbir türlü teknolojiyi öğrenirsin, okuduğun kitaplar bir mini kütüphane ederindedir. İş modelini freelance üzerine kurarsın ve birisi çıkıp sana der ki "Sen bu parayı haketmiyorsun", neye göre kime göre ?

Bir e ticaret işine burada 4 bin tl teklif verilir , sen o aynı işi freelancer.com da 300 dolara yapacak hindistanlı kişiyide bulursun, sitene ne revize yapılır, ne mobilde kayan butonların haddi hesabı olur, ne yediğin indexlerle rezil olmadığın kalır..

Ülkemizde yazılım işi çok kolaymış her önüne gelen uzmanmış gibi bakılıyor, tamam freelance çalışan bazı kişilerde piyasayı düşürmüyor değil, lakin iş verenlerde istiyor ki ben 1000 tl ye anahtar teslim e ticaret (en belirgin örnek bu) sitesi edineyim (ki o siteden kendisi kim bilir ne gelir elde edecek, ama biraz kesenin ağzını açmak zor geliyor, kimse kusura bakmasın ekmeğini yiyeceği yere birazcık yatırım yapmaktan çekinen kişi bu işe hiç girmesin).

Yukarıda @fatihkopuz bey çok iyi açıklamış durumu aslında.

edit : az önce denk geldiğim bir fotoğrafı eklemek istiyorum :