@Hepnetgrup;
Anlatımlarınız tecrübeyle sabit midir? Yoksa belirli bir kaynağa dayanarak mı bu bilgileri aktardınız. Geçerli bir kaynağınız var ise, anlattıklarınız doğrulayacak kaynağı paylaşır mısınız?
Evet, Saygıdeğer Kardeşim Tamamen Tecrübeyle Sabittir.
Ancak ilk yaptığım alıntı yorumlarda herkesin sitelerini bilmediğim için bazı düşüncelerimi mantık ve tecrübe karışımı ile cevaplara yansıttım bu demek değildir ki her söylediğim birebir tutacak.
Güncelleme konusuna gelince evet belli bir hareketlilik var ama sadece bu ay olmuyor son altı aydır aralıklarla devam ediyor sadece bu ay fazla hissedildi.
Ayrıca bunun sadece yeni bir güncelleme değil Google'nin yeni çalışma mantığı olduğu konusunda düşüncelerim var sadece tam yerine oturamadı. Bu sadece şahsi fikrim!
Spamı ve spam yapanları kopya içerikle emek çalanları desteklemediğim ve kınadığım için böyle bir güncellemenin kesinlikle olması gerektiğini düşünüyorum.
Arkadaşların mesajlarına verdiğim cevaplar, yaptıkları yorumlara ve sorulara karşılık tecrübelerimle edindiğim bilgiler eşiğinde verdiğim cevaplardı.
Yoksa Google zaten hiç boş durmuyor, eğer boş dursaydı Google olamazdı! En son mesajımdaki (Google verileri daha sıkı saklayacak) bilgisinin doğruluğunu ise anahtar kelime aracına girip kontrol edebilirsin. Daha önce anahtar kelimelerde örnek; (haber) ve (haberler) aranma hacmi ve bunlara benzer eşleşmiş kelimelerin verilerini tam olarak sunmayıp (kelimelerin verilerini ayrı ayrı değil birleştirerek sunuyordu) seo çalışmalarında kullanıcıların yada seocu geçinen kardeşlerimizin doğrudan gerçek kelimelere çalışmalarını engelliyordu!
Şimdi ise aranma hacimlerini (1k-10k arası) (10k-100 k) arası gibi vermeye başladı yani 1001 ortalama aranması olan bir kelime 1k mı aranıyor yoksa 10k mı aranıyor net bilgileri gizleme hedefinde bu katlamalı olarak devam ediyor.
Buyrun resmi;
Bu gibi değişiklikler kimlerin işine yarayacak;
İşini hakkı ile yapan site sahiplerinin.
Yine işini hakkı ile yapan ve gerçekten Seo Uzmanı olan arkadaşların.
Kimleri eleyip kimlerin korkulu rüyası olacağını ise yazma gereği duymuyorum.
Saygılar.