Tüm yorumlara rağmen bugün ikinci el olarak jenerik bir alan adı satın aldım. Böyle farklı uzantılardaki jenerik alan adlarını alıp markalaştırmayı seviyorum. .pro ve .su uzantılı iki sitemde başarı sağladım bu zamana dek. Kelimelerinde ilk sayfalardayım. Bakalım .xyz uzantısında "resim yükle" diye aratılınca ikinci sırada çıkan sitenin ardından bu uzantıyla birlikte verilen örneklerden birisi olabilecek miyim.
Ekleme:
Arkadaşlar biraz araştırdım, durum o kadar kötü değil. Kayıt fiyatlarının ucuz olmasından dolayı çok fazla kayıt yapılmış ve büyük çoğunluk da spam için kullanılmış. O yüzden sıralamalara girmemesi normal. Büyük orandaki alan adı ise yine kayıt fiyatlarındaki düşüklükten dolayı yatırımcılar tarafından kaydedilmiş ve boşta duruyor. Bunların da taranmasını beklemek mantıklı değil zaten. Geriye kalan kesim, yani projelendirilen ve aktif site olarak kullanılanların sayısı ise çok az. Onlar arasında da kaliteli içerik üretenler kendisini gösteriyor, kopyala-yapıştırcılar ise .com olsa da aynı olacağı gibi gerilerde.
Bakabileceğiniz birkaç kelime:
"15 günlük hava durumu"
"Başbakan maaşları"
"ishale ne iyi gelir?" vs.
Benim de full özgün olarak titizlikle yürüttüğüm projem var. Hayırlısı bakalım.
Gelişmeleri burada birlikte paylaşalım.
Saygılar