sbagci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İlk başlarda bende öyle düşünüyordum açıkcası ama son zamanlarda bi alman markası kadar kaliteli araçlar ürettiğini kanıtlıyorlar. İkisinide savunmuyorum sonuçta benim firmam değiller ama hyundai'da artık araba sektöründe söz sahibi oldukları için birazda önyargı ile yaklaşıyoruz gibime geliyor bende dahil Ama yeni astrada bi 100 bin tl'de edecek bir araç kesinlikle değil.
İlk mesajınızdan son mesajınıza kadar aslında Hyundai alma niyetinizin olduğu bariz belli oluyor. Bu tutumunuzu yadırgamıyorum yanlış anlamayın. İnsan almaya niyetlendiği bir şeyi, almadan önce sahiplenmeyi daha çok sever. Aldıktan sonra eksikliklerini görürsünüz ve almadan önceki hevesinizi kaybeder, dolayısıyla eskisi kadar aracı savunmazsınız.

Hyundai Elentra şık araba. Hangi özelliklere sahip olduğunuda bilmiyorum açıkçası. Sadece toplamda 10 yıllık bir Astra kullanıcısı, 8/9 aylıkta Astra K kullanıcısıyım. Buna istinaden yeni Astra hakkında bildiklerimi paylaşmak isterim.

Opel kullandığınızı söylemişsiniz ama, hangi modelini kullandığınızı bilmiyorum. Ben 5 yıl kadar Astra H, 3 yıl kadar Astra J kullandım. Geçtiğimiz yıl Aralık ayında da, 1.4 T 150 beygir Dynamic manuel Astra K aldım. Arabam şu anda 8.500 km de. Bugüne kadar tek yaşadığım sorun, aracın müzik sisteminden bir kez ses gelmemesi oldu. Akü kutup başını söküp taktım düzeldi. Muhtemelen yazılımsal bir durum, ve benim dışımda Astra K sahibi bir çok kişi bu sorunu yaşadı. Bunun dışında herhangi bir sorun yaşamadım. Geçtiğimiz günlerde bir arkadaş multimedya sistemine güncelleme geleceğini söyledi. Muhtemelen bu arıza da o şekilde giderilmiş olacaktır.

Yeni Astra'da aklınıza gelmeyecek bir çok özellik var. Bir üst segment araçlarda olmayan bir sürü özellik mevcut. Sadece bir kaç opsiyon alırsanız tadından yenmez bir araba. Çarpışma önleme, otomatik frenleme, devrilme önleme sistemi, şerit takip asistanı, anahtarsız giriş ve çalıştırma, araçtan uzaklaşınca otomatik kilitleme, ön arka park sensörleri, hız sabitleme, android auto, apple carplay desteği, bluetooth, video izleme, Gelişmiş park pilotu opsiyonu alırsanız katlanır yan aynalar, kendi kendine park etme, geri görüş kamerası gibi bir çok ekstra özellik ile birlikte geliyor. 900 liraya kış paketi 1 alırsanız ön koltuklar ve direksiyon simidi ısıtmalı oluyor.

Kısacası ben bir opel kullanıcısı olarak kesinlikle bu kadar dolu bir araba beklemiyordum. Şahsi görüşüm benim beklentilerimin oldukça üstünde bir araba olduğu.

Dynamic donanım alacağınızı söylemişsiniz. Çok güzel bir seçim olur. Exellence donanımın Dynamic'e göre en önemli artısı, Led matrix farlarının oluşu. Tabii çok albenisi olan bir özellik. Ama mesela Dynamic donanımda bulunan Sport modu exellence'da mevcut değil. Sport mod gerçekten bambaşka bir şey bu arada. Araba arabalıktan çıkıyor resmen.

Arabanın performansına gelince, diğer kasalara göre oldukça hafif olduğu için hızlanması çok çok iyi. Astra H ve Astra J hantal olarak nitelendirilebilir. Ancak Astra K müthiş derecede atik bir araba. Hele bir de sport modu varsa, aynı segmentteki en atik arabalar ile başa baş gidebilecek bir güce sahip. Ayrıca Astra'nın yılın otomobili seçildiğinide hatırlatayım.

Ben sadece Astra ile ilgili bildiklerimi gördüklerimi yazdım. Elentra'da daha fazlası olabilir, bilemiyorum. Kafanızıda karıştırmak istemem açıkçası.

Son olarak Astra 100.000 lira etmez demişsiniz. Buna asla katılmıyorum. Astra'nın 120.000 liralık arabalardan fazlası var, eksiği yok. Buna emin olabilirsiniz.