Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1) Wordpress Mu bir ayar değil, sistemin kendisidir. Yani scripttir.
2) Wordpress Mu olmadan da subdomain açabilir ve wordpress kurabilirsiniz ve hatta çok daha faydalı olur.Ve hatta wordpress mu ayarlarından daha da kolay olur. Niye faydalı olur, her site kendisine özel olur. Ana ayarlara bağımlı olmak zorunda kalmazsınız. Kullanmayacağınız bir eklenti her sitede gereksiz yer kaplamaz ve her sitenin direkt sistem dili ilgili site dili ile aynı olur.
3) Mu kurunca sql sorgu sayısı azalmayacak, her bir kullanıcı yine sql sorgusu demek, ve farklı subdomainlere de tek veritabanı kullanabilir, gerekli mi hayır ama kullanabilir. Ama sql sayısı azalacak gibi bir şey demeniz haalı zira her site birbirinden bağımsız mu da olsa tek tek manuel kurulumda olsa o sorgu veritabanına gidecek ve gelecek bunun kaçarı yok. Aynı zamanda adam zaten her dil için editör grupları var demiş. Rusça editörleri niye ingilizce siteye erişsin ya da yönetme ihtiyacı hissetsin.
Arkadaşın söylediklerine katılıyorum. Ayrıca aksine Wordpress Mu kullanırsanız sql sorgu artar Üstüne database de şişecektir. Sık sık bakım ve onarım ister. Mu dolayısıyla database'nin deli gibi şiştiğine tanıklık etmişliğim var. Ayda bir database'yi elden geçirmek zorunda kalıyordum. Siteyi sattım kurtuldum Şimdi elimde hitli birkaç site var ve alt domainleri elden kurdum. Hiç sorun çıkarmadı bana. Hit alan bir site için ve kullanıcı odaklı bir site için Mu'yu asla tavsiye etmem. Ancak diyorsanız ki fazla uğraşmayayım, siteye gidip gelen de zaten tek tük. O zaman mu'yu kurun gitsin.