Arkadaşlar başka bir soru ile karşınızdayım. Sorunum şu ki, sitemin anlık ziyaretçi girişlerine dayanamamasıdır. Anlık olarak 200 ziyaretçi taşıyamıyor sunucu cpu kaldırmıyor. Sitemde bu gibi durumlar için pek çok önlemi aldım halbuki aşağıda bu önlemleri sizler ile paylaşacağım ama buna rağmen sunucu kaldırmıyor siteyi. Anlık ziyaretçi geldiği anda sitede pek çok sorunlar oluşuyor. Veritabanı Bulunamadı Hatası, All in one seo eklenti hatası verdi bir kere, ve benzeri hatalar. Bunların yanı sıra sitede kalan 200 online ziyaretçi yüzünde sitede feci şekilde yavaşlama sorunu oluyor. Sayfadan sayfaya geçerken 10 saniye ortalama süre ki bu çok yavaş. Sitemde aktif olarak 13 eklenti var ve bu sitemde olmazsa olmazlar arasındadır.

Sitemde bu durumlar için aldığım önlemler:
  • WP Super Cache eklentisi mevcut.
  • Genel olarak google site hız testinde verilen hataların çoğunu optimize ettirdim css, javascriptler gibi sorunları sıkıştırma yapıldı.
  • sitede reklam mevcut değil onlarda yavaşlatan unsurlar arasında fakat bunlar yok.

Açıkçası burada tam olarak ne yapacağımı bilmiyorum. sorun benim sunucudan kaynaklı bir sorun mu yoksa sitemin hala optimize edilmesi mi gerekiyor?

Bu arada CloudFlare sistemini kullansam faydası mı olur zararı mı olur bu konuda tecrübeli arkadaşların da görüşlerini almak isterim.