bediNET adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Zaten yukarıda ki mesajlarda konu sahibine bundan bahsettim, mutabık da olduk aslında. Siz, farklı bir bakış açısı ile konuya adapte olmadan mesaj attınız.

Her bir subdomaini, farklı bir site gibi düşünmekten bahsettim. Bugüne kadar çalıştığım veya takip ettiğim bir çok önemli sitede bu şekilde hareket eder. Özellikle de konu farklı diller olunca, bağımsız hareket ederler. Subdomainin temel özelliği de zaten bu şekildedir. Bir subdomain açtığınız zaman, farklı bir site açmış gibi, bağımsız bir ortam elde edersiniz. Bu ortama, tüm dosyaları ve MySQL gibi kurulumları bağımsız yaparsınız.

Site çöker demişsiniz ki buda ayrı bir komik. Bir sunucu, 4 Wordpress ve MySQL ile çöküyorsa zaten sunucudan başka bir şeydir. Ne kadar çok sorgu alırsa alsın gene bir şey olmaz. Altı üstü bir sunucuya www.a.com www.b.com gibi siteler yerine - www.a.a.com www.b.a.com gibi siteler kuruyorsunuz. Eğer ki sunucu 4 farklı Wordpress kurulu site yüzünden batıyorsa, dediğim gibi komiktir.

Ayrıca ilk cümlemde şunu belirttim ONLARCA FARKLI SİTE AÇMADIĞINIZ İÇİN... Wordpress MU genelde bir çok farklı subdomain açılacak ve Wordpress kurulacaksa tercih edilir. Burada SADECE 3-4 SUBDOMAİN açılacağından bahsediliyor ve bu SUBDOMAİNLER farklı dillerde hizmet verecek deniyor.

Umarım anlatabilmişimdir, teşekkürler.
Anlamadığınız nokta şurası. Wordpress mu sayesinde tek bir database üzerinden farklı dillerde, farklı temalara, eklenti ve ayarlara sahip siteler oluşturabilirsiniz. Tamamen adminin subdomainlerde kurulu sitelere vereceği yetkiyle alakalı bir durum.

Forumda wordpress kullanan ve aldığı yüksek hitlerden dolayı cpu limitini aşan bu yüzden optimizasyon yaptırmak isteyen bir çok arkadaşa rastlayabilirsiniz. Her ne kadar en fazla kullanılan yazılım olma özelliğini taşısa da aslında en hantal cms den bir tanesidir. 4 farklı site demek 4 farklı database, 4 farklı tema, 4 farklı eklenti ve ayar anlamına gelir.

Boş yere 3-4 adet sql sorgusu çalıştırmaya ve hepsi için ayrı ayrı uğramaya gerek yok.

Size tavsiyem varsa bir hostunuz subdomaine 4 adet sıfırdan site kurun. Sonra 4 farklı makineden aynı anda siteye erişmeyi deneyin. Hatta gtmetrix yada google pagespeed gibi sitelerden yapın aynı anda sorguyu. Ve açılış hızlarını test edin. Ne demek istediğimi anlarsınız.