bence google'u çok hafife alıyorsun ve mantıken söylediğin yanlış ,söyle açıklayayım eğer 1 kişi 65 sn durdugunda senin oturum derinliğin 65 sn üzerindense senin hareketinle 65 sn'de 2 kişi (aslında aynı kişi olmasına rağmen hoş olmasada farketmez) olacak oturum 32.5 sn'ye otomatikmen düşmüş olacak. 5sn den 5 kişi girip çıkmasının refreshle bir olayı yoktur çünkü eşik değerin 60 sn'nin altındadır. Buradan hareketle eğer bütün oturumlar 60 sn altında ise refresh kodunun bir etkisi olmazken 60 sn olan her oturum sana zarar getirecektir. Matematik asla yalan söylemez. Sonuç olarak refresh'in yararı olmaz aksine zararı olur sadece.
Bir diğer mevzu söz konusu olan analizlerin çok daha derin olduğunu (kullanıcı bazında ortalama binlerce varyans ve hesaplama tekniği olacağını da düşünüyorum) biliyorum çünkü dediğin denklem kusura bakma aşırı basit bu adamların matematiksel denklerimden bir kaçına denk gelmiştim başka konularda. Google o elindeki veriyle veri madenciliği metotlarını kullanarak aklımıza hayalimize gelmeyecek yada bizim önemsemediğimiz verilere muhtemel ulaşıyordur.
Keza diğer söylediğine de içinde olduğum için direk cevap vereyim yapay zeka insandan akıllı olabilir değil olur yapabilirsen ki dünyada örnekleri var epeyce.
Sana kolay gelsin. Ha unutmadan muhtemel o bahsettiğin düşüşler (alexa) muhtemel ki başka adımlarının sonucudur bunun değil.
Şuan sitenin hiç bir ziyaretçisi yok. Konuyu takip edersen yanıldığını göreceksin. Refresh oturumu kapatmaz, yineler. Bu konu üzerinde biraz araştırma yapmanı tavsiye ederim. Konu güncelinde alexa değerlerini paylaşacağım sürekli. Hiç bir yapay zeka insan beyninden akıllı olamaz. Bu konudada belgesel izleyebilirsin boş vaktin varsa. Görüşlerin için teşekkürler.