TurkeKul adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba,

Günlük tekil hiti son dönemde 10 bin ile 20 bir arasında değişen bir web sitem için (diğer dönemlerde 7-8 bin tekil) normal web hosting kullanıyorum. Ancak özellikle mobilde ani yükselişlerde %25 cpu durumuna takılıyorum ve sitem çöküyor.

Anlık online kişi sayısı 700-800 e çıktığında çökme olmadığı da oluyor. Anlık 200 olduğunda çökme yaşandığı da oluyor.

Kullandığım site WP, yazılım burada forumda da satılan XTurk haber yazılımı. Temanın optimizesi vs yapılmıştı. Temada yapılacak maksimum iyileştirme yapıldı onu belirteyim. Daha öncede VDS araştırmıştım ancak tema optimizesi vs derken buraya kadar gelebildim. Şu anda VDS araştırıyorum ancak bu konuda bilgi sahibi değilim. Bana normal web hosting gibi ellemeden, dokunmadan kullanacağım bir VDS lazım. Lakin araştırdığımda teknik destek ücretlerinin, cpanel lisansının, sunucu kurulumu, opitimizesi vs gibi bir ton maaliyet çıktığını da görüyorum.

Günlük tekil hiti 50-60 bin rakamını kaldıracak, online 2000 kişiye kadar sıkıntı yaratmayacak VDS özellikleri nasıl olmalı? Ram, işlemci, kapasite vs. Özellikleri yüksek tutmamın sebebi ilerde benzer sıkıntıları yaşamayayım. Sitede 600 kişi varken bir anda site sıfırlamasın.

Mantıklı, bilgilendirici mesaj yazanlara şimdiden teşekkür ederim. Konuya fikir beyan etmeden paketlerimizi inceleyin diyecek arkadaşlar boşuna yazmasın lütfen.
Merhabalar,

Eğer web sitelerinizin kodlama dili php ise ve veritabanı sunucusu olarak mysql kullanıyor iseniz %15 kalıcı indirimli VDS-4 paketini size önerebiliriz ; https://www.cliaweb.com/vds-sunucu.html

İlgili paket altında hediye edilen directadmin ile (düşük ram kullanmaktadır) kendi optimizasyon işlemlerimiz sayesinde sunucunuzda eş zamanlı 2000 e kadar kaldırabilmektedir. Elbette burada web server olarak nginx kullanmaktayız. Php de performansı artıran ise cache desteği olacaktır.

Saygılarımızla ...