Bütün dinlerde, bütün tarikatların amacı kendi çıkarları doğrultusunda topluma ve devlete hakim olmaktır. Bunun yanında cemaate bağlı insanların bağışlarını kullanmak ve ticari olarak güçlenmektir.
İslamiyet'te tarikat falan yoktur. Hint öğretilerinden etkilenerek bu tarz oluşumlar ortaya çıkmış zamanında. Sufilik, Şeyhlik vs. Hint dinlerinde olan şeylerdir. İslam'a kesinlikle aykırıdır. İslam'da insanın insana üstünlüğü yoktur.
Fakat günümüz Sünni tarikat camiasında buna inanılmaz. Rabıta denen bir sistem vardır.
Kısacası tarikatlar insan sömürüsünün en kolay yöntemidir. Cübbeli Ahmet Hoca, Beykoz Ormanlarının arasında lüks konakta kalırken, cemaatindeki gariban adam asgari ücrete çalışır, çocuklarını besleyemez ama parasını cemaatine bağışlar. İşte buna din ile aldatma diyorlar.
Bu dinciler işte bu yüzden Atatürk'ü sevmiyorlar. Çünkü laik düzen bu tarz dini sömürüye asla izin vermez. Olay siyaset falan değil. Tarikatlar ve dini sömürü yapan kurumlar daha fazla güçlenmek istiyorlar. Daha fazla küçük çocuğa tecavüz etmek, daha fazla maddi kaynak için devlete sızıyorlar.
Eğer sen dua etmek istiyorsan, arkadaşın dediği gibi camiye gidebilirsin. Maneviyat arıyorsan orada bul. Tarikat dergahlarında değil.
Sen kendince iyi niyetlerle gitmişsin belli. Ama işin aslı anlattığım gibi.
Tarikatlardan çıkan insanların yazılarını ve videolarını izleyin.
işte bu Atatürkçüyüm laikçiyim vs. diye gezenler ön yargıları insanlara bi yere katılma yok bağış yapmadık link verdiğim yazıyı okudunmu menfaat yok zaten orda senelerdir olan insanlar bile kendisi diyo otur sohbet et duanı et ama para pul işine girme kimseyle hafız bile olsa diyor.
bağış yapılacak yer yok yahu gidip görmek kısmet olur inşallah sanada ne demek istediğimi anlarsın şimdi burda birşeyi biryeri savunuyor gibi olmak istemiyorum ben gittim bana iyi geldi sende git atatürk posterinin önünde atatürkün askerleriyiz falan diye bağır belki oda sana iyi gelir.
son olarakta sizin sevdiğiniz kişiye benim ilgi ve alakasızlığım menzil yada herhangi bir tarikatla alakasızdır. içki içtiğim kötü dönemlerindede kendisine herhangi bir sevgi yada ilgi duymamışımdır ne ders kitaplarında nede hayatımın herhangi bir evresinde