Cihazlar arasındaki teknik görüşüm:
4 ile 5 arasındaki fark aslında 4'ün geçici olarak düşünüldüğünün bariz olması. Sanki 3-5 ay sonra yeni model çıkacakmış gibi planladılar. Zira 64bit mimari geldikten sonra note 4 için 4gb rom ile gelmesi neredeyse kesinken Note 3 gibi 3gb ile vererek note 3'e göre en büyük beklentiyi yok saydılar. Bunun dışında note 5 her ne kadar 4 gb rom kullansa da sd slotu olmaması hayal kırıklığıydı. Aslında ana modellerden olması gereken note 5, samsungun profesyonel kullanıcısı açısından makul karşılanmayacak bir şey yaptı diye düşünüyorum.

Note 7'ye bakarsak su direnci güzel, bu çok iyi bir özellik, tecrübe eden anlar. SD slotu geri geldi şükür; 64gb sabit + sd slodu (256gb micro sd destekli) kullanılabilecek. İşlemci olarak snapdragon 821 beklenirken 820 seçilmiş; kullanıcıya ne kadar yansır bilmiyorum. Batarya 1/6 oranında daha güçlü; bu iyi haber.

Şimdi ne yapılır, Note4'den Note5'e geçilmez kardeşim... Ama fiyat makul seviyeye inince gerekirse biraz kasıp note7 alınabilir. Şahsen böyle düşünüyorum.