Merhaba arkadaşlar, kafamda bir soru ve üzerinde düşündüğüm şeyler var. Bir beyin fırtınası yapalım diyorum.
Şimdi analiz yapıp bir kelime belirliyoruz. Bunun üzerine alakadar bir domain seçip reg'liyoruz. Kimimiz WP kimimiz de özel yazılım kurup içerik gidiyoruz. İçerik gidiyoruz, sosyal paylaşımlar, backlinkler vs derken anahtar kelimemizde atıyorum 4. sıraya geldik.
Bu noktada örnekle devam edelim; atıyorm (tamamen sallama) anahtarımız Youtune MP3 indir olsun. Bu anahtar da 4. sıradayız ve ilk site doğal olarak Youtube olacaktır. Bizim hedefimiz en azından 2. sıraya yerleşip oradan bir şeyler elde etmek. Önümüzde de tamindir gibi bir site var ve mp3 çevirisi falan indirme programları falan var. Yada doğrudan anahtarla ilgili.
Şimdi sormak istediğim noktaya geliyorum; tamindir bizim siteye göre çok daha ağırlığı olan otoriter bir site. Bu siteyi nasıl geçebiliriz?
Bu konuda genelde öneriler rakip sitelerden link almak var. Şimdi diyelim biz tamindir sitesiyiz. Düşünebiliyor musunuz tamindir gidip de gezginler'den yada indir.com'dan yorum link alacak. Koskoca tamindir kişi olarak oraya yorum atıp link alıcak. İllegal yöntemler dışında başka link alma yöntemi yok. Ben indir.com olsam tamindir.com'e link vermem. Bu açıdan bu siteyi geçebilecek nasıl bir yol izleyelim? Çok çok güzlü sitelerden tanıtım al diyenler olacak, ama tutup da atıyorum hürriyet'e bin tl (belki daha fazla) para verip geçme ihtimalini elde edebiliriz. Ama kazanacağımız para bin tl kaç ayda olacak ve buna değecek mi?
Bu düşüncelerin içindeyim, siz olsanız bu tür otoriter siteleri nasıl geçersiniz? Aşırı link ile geçicem deyip spam'a girme riski de var.
Cevaplarınızı bekliyorum, teşekkürler.