ATBAYILTAN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Lanet filan olmuyor . Bir defa olduğunda görmedim , 25 yaşındayım kendimi bildim bileli lanet olsun , kınıyoruz laflarını duyuyorum olmuyor işte lanet filan. Olan ölene oluyor şehid lafına iyi alıştırdılar ülkenin insanlarınıda zaten. Son zamanlarda nerdeyse tüm ihmalsizliklerden ölen ne kadar insan varsa şehid diyorlar ne kadar ideoloji savaşından ölen varsa onada şehid diyorlar. Binevi ailelerini ve halkı kandırma ve dindirme kelimesi = şehid olmuş durumda. Bu sadece askerler için geçerli bi durum değil kazada ölene bile şehid demeye başladılar. Bi ülke dini terimler ile bu kadar kandırılabilir başkada örneği yoktur dünya üzerinde.

Öyle bir dini terim'ki ölmedide uykuya daldı algısına rahatlığına düşürüyor insanları , Ölümün ciddiyetini o kadar düşüyor ki hatta daha iyi oldu algısına kadar gidiyor.

Paralı , gönüllü askerliğin olmadığı bi ülkede şehidlik kavramı bana hiçde mantıklı gelmiyor aksine insanların zorla götürülüp öldürüldüğü kanısı var kafamda hep.

Şehidlik O kadar yüksek bi mertebe olsaydı siz onuda fakir fukaraya bırakmazlardı emin olun.
Gönülsüz giden varsa o onun sorunu, eğer bize karşı bir tehdit varsa bu hepimizin ortak sorunudur.
Ayrıca kazada ölen de şehit olabiliyor, kaza sırasındaki eylemin amacına bağlı.
Biri ölüyorsa zaten %80 ihmalden ölüyor. Uhud dağındaki okçuların ihmalinden dolayı uhud savaşında ölenler şehit değil mi?
İktidarın yaptığı hatalar ortada artık eleştirmiyorum bile savunanları günaha sokmamak için ama her iktidar zaten hata yapacak bu ölenlerin şehit olmadığı anlamına gelmiyor.