YGS/LYS DGS seçimi için benim durumum biraz farklı. Çünkü ben liseden 2004 te mezun oldum. O zaman YGS/LYS yoktu. Bu yüzden biz lisede MAT2 FEN2 bölümü konularını pek görmedik.
Daha öncede yazdığım gibi 2012-DGS ile Marmara Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği, 2012-LYS ile Karabük Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliğini kazandım. LYS konuları bana biraz yabancı olduğu için ve yukarıda olduğu gibi DGS ile kazanacağım üniversitenin LYS ile kazanacağım üniversiteden daha iyi olacağından DGS ye girerdim. Ben lisans Otomotiv öğretmenliğini bırakıp tekrar sınava girip önlisans bilgisayar programcılığına geçtim. Bunun amacıda zaten DGS ile Lisans bilgisayar mühendisliğine geçmekti. Önlisansta iken diploma notunun etkilediğini bilmiyordum. Bu nedenle DGS de diploma notundan gelen puanım düşüktü. Marmara hazırlıkta iken hazırlıkta kalma durumu olursa diye 2013-DGS yede başvurmuştum. 2013-DGS ilede Süleyman Demirel Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliğini kazanmıştım.
Okuldan 80 gelse ve sınavdan 220 puan alsan istediğin yere yerleşiyorsun gibi bir şey söz konusu değil. Sıralaman ve senle aynı bölümü tercih edecek sınava girip seni sıralamada geçen kişi sayısı önemli. 300 puanla 300. de olabilirsiniz 1500. de olabilirsiniz.
Bilgiler için çok çok teşekkür ederim hocam