Yazı için gerçekten çok teşekkür ederim.Peki şimdiki düşünceleriniz olsaydı tekrardan ygs/lys yemi hazırlanırdınız.Yoksa gene dgsmi ?
Birde benim bu sene ygs/lys'ye sıcak bakmama sebebim okul puanım.Okuldan 32 puan geliyor,bu sene tercih yaptım.Seneye 16 puan gelicek hiç gelmiyor gibi birşey yani.Önlisansda sınıf 1.si olunduğunda okuldan 80puan geliyormuş birde böyle bi dalga varmış buda çok çok iyi bi puan sınavdan 220 alsan istediğin yere yerleşiyorsun nerdeyse bu yüzden çok kararsızım.
Yaş olarak baktığımızda şuan 20 yaşındayım martta 21 olucam.ön lisans bittiğinde 22-23 yaşında olucam.1. Sınıftan başlasam hele birde hazırlık etti sana 27 yaş,hazırlık okumasan 26.Çok geç olmuyormu hayata atılmak için?
YGS/LYS DGS seçimi için benim durumum biraz farklı. Çünkü ben liseden 2004 te mezun oldum. O zaman YGS/LYS yoktu. Bu yüzden biz lisede MAT2 FEN2 bölümü konularını pek görmedik.
Daha öncede yazdığım gibi 2012-DGS ile Marmara Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği, 2012-LYS ile Karabük Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliğini kazandım. LYS konuları bana biraz yabancı olduğu için ve yukarıda olduğu gibi DGS ile kazanacağım üniversitenin LYS ile kazanacağım üniversiteden daha iyi olacağından DGS ye girerdim. Ben lisans Otomotiv öğretmenliğini bırakıp tekrar sınava girip önlisans bilgisayar programcılığına geçtim. Bunun amacıda zaten DGS ile Lisans bilgisayar mühendisliğine geçmekti. Önlisansta iken diploma notunun etkilediğini bilmiyordum. Bu nedenle DGS de diploma notundan gelen puanım düşüktü. Marmara hazırlıkta iken hazırlıkta kalma durumu olursa diye 2013-DGS yede başvurmuştum. 2013-DGS ilede Süleyman Demirel Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliğini kazanmıştım.
Okuldan 80 gelse ve sınavdan 220 puan alsan istediğin yere yerleşiyorsun gibi bir şey söz konusu değil. Sıralaman ve senle aynı bölümü tercih edecek sınava girip seni sıralamada geçen kişi sayısı önemli. 300 puanla 300. de olabilirsiniz 1500. de olabilirsiniz.