Merhaba hukuki bir olayımız var, bilgisi olan veya bilgi alabileceği öğrenebileceği birisi olan vardır diye burada sormak istedim. Mümkün olduğu kadar kısa yazmaya çalıştım ama yinede biraz uzun bir yazı oldu kusura bakmayın.
Aşağıda kısaca anlattığım konu ile ilgili iş mahkemesinde yasal süreç başlattım, aynı zamanda çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığını da ayrı bir şikayette bulundum.
Eşim 3 büyük gsm şirketinin birtanesinin ortak kanal bayisinde bayi müdürü olarak iş teklifi aldı ve işe başladı. 6-7 ay sonra bu gsm şirketinin tüm çalışanlarına performans primi gönderdiğini öğrendik, her personel için ayrı ayrı hesaplanan primler ilgili personele ödenmek üzere bayi sahibine gönderiliyormuş.
Bayi sahibi her ne kadar inkar etse de ilgili gsm şirketinin Genel müd. ve genel müd. yardımcılarına şikayet maili atarak bu primlerin geldiğini kesinleştirdik. Şikayet sonrası bayide ve gsm şirketinin bu primler konusunda bir sürü olayı gelişmesi yaşandı bu ayrıntılara girmek istemiyorum. Sonunda bir aylık prim maaş hesaplarımıza prim ödemesi diye ödendi ama geçmiş aylarda hak ettiğimiz primler ve sonraki aylar ödenmedi. Bu duruma yaptığımız itiraz ve şikayetler sonucu eşimin çıkışı 04 kodu ile verildi.
Sonrasında dava dosyama eklemek için geçmişe dönük hakettiğim prim ödemelerini ve tutarlarını istediğim dilekçemi gsm şirketinin genel müdürlüğüne gönderdik. Gsm şirketinden bir görevli ile telefonda ve whatsup üzerinden bilgi ve belge akışı oldu bazı aylara ait hakettiğim prim tutarları whatsup üzerinden gönderildi ama tam olarak tüm aylar söylenmedi ve dilekçeme de bir cevap verilmedi.
Bu yazışmalar sırasında bize imzalatılan bordrolardaki prim alanlarının elle bayi sahibi tarafından doldurulduğunu öğrendim bu bordların boş olarak imzalanmış hali bende vardı bunu da dava dilekçemize ekledik.
Bizde 18.08.2016 tarihinde iş mahkemesine dava açtık, dilekçemizde gsm şirketine dilekçe yazarak prim tutarını aylık olarak istediğimizi ama bize cevap verilmediğini, mahkeme kanalı ile istenmesini vs yazdık post alındı ve gönderme evraklarını ve tüm diğer delilleri dava dosyamıza ekledik.
25.08.2016 tarihinde 2 tarafa da dava günün bildiren evraklar gönderilmiş. Karşı taraf şahitlerimiz den bir tanesini telefonla ile aramış tehtit etmiş ki bunu mahkemede söyleyeceğiz. Bizede avukatınız bile yok benim avukatım var hiçbir davayı kaybetmedi bana ödeyeceğiniz parayı asıl siz hazırlayın vs vs şeklinde haber göndermiş. Bu süreç boyunca karşı taraf ile dava haricinde muhatap olmamayı tercih ediyoruz.
Bugün dava dosyamızı ve tensip tutanağını incelemek için adliye ye gittik dikkatimi çeken bir konu oldu.
Hakim hem şirkete hemde sgk il müdürlüğüne yazı yazarak bordlarımı hizmet dökümlerimi özlük dosyamı vs istemiş ancak gsm şirketine yazı yazmamış prim tutarları ile ilgili. Biz dava günü gelmeden hakim ile sözlü veya yazılı bu durumu bildirebilir miyiz yoksa dava günü söylesek dahamı iyi olur.