-Yeni kurumsal sitem için, hem maliyeti biraz düşük tutarak hemde rekabette sitemin rakiplerine karşı GÜÇLÜ olmasını nasıl sağlayabiliirm?
- güçlüden kasıt arama motorlarında güçlü ve ön sıralarda olmak diye kabül ediyorum. kaliteli backlink ve kaliteli tanıtım yazıları ile güçlü olunur. akademik içeriklerin backlink kasmasına pek gerek olmaz. genelde tepeye çıkar kısa zamanda.
-Piyasada bulunan seo paketleri pek ilgimi çekmiyor.Güven vermiyor... Mesela tanıtım yazısı alabilirim.Ama tanıtım yazısı alırken de AYNI KATEGORİ de bir siteden mi almalıyım?
- piyasadaki paketler hakkında yorum yapmayayım. kaliteli ve mümkünse yaşlı sitelerden tanıtım yazısı almak iyidir. kategori sakat bir kategori olmasın yeter. yazı alınan sitenin kategorisi çok önemli değildir. yazının aynı kategoride olması gerekir.
-Backlink alırken nelere dikkat etmeliyim? Mesela EDU sitelerden footer backlink almam beni ne derece olumlu etkiler?
- hiç bir siteden footer veya direk açık url link almamanızı öneririm. bu alım yaptığınız siteye de zarar verir. size de çok fayda sağlamaz. edu sitelerden kategorinizle uyumlu bir yazının içinde keywordünüze gömülü backlink alabilirseniz çok iyi olur. yalnız bunu bulmak zordur. ben bir ay kadar sonra yapacağım ama şu an fırsatım yok.
-Yada beni olumlu etkileyecek, sıralamamı üstlere taşıyacak, sitemdeki yazıların etkisini GÜÇLÜ kılacak nerelerden backlink almalıyım?
- bunun için ücretli yardım almanızı öneririm. bu soruya cevap olabilecek bilgiler değerli. sitenizi ve hedef kelimelerinizi de bilmek lazım.
-Backlink,tanıtım yazısı ve sosyal ağlardaki paylaşımlar,sözlük ve forum tanıtımları konusunda hem ekonomik, hem güçlü etki yaratacak arkadaşları/güçlü etki yaratamayacak arkadaşlardan nasıl ayıracağım?
- bu da oldukça zor bir soru
araştırmak lazım.
Maliyet kısıtlamasını da lütfen "ucuz etin yahnisi" şeklinde algılamayın.Her ucuz olan şey kötü değildir.Ayrıca ucuz derken belli bir xx değil de xxx şeklinde de düşünebilirisniz.
- amaç ve hedeflerin çapı ve ortaya çıkacak işyükü hesaplanmadan ücret tahmini yapmak pek mümkün değil. ama xxx yetebilir diye düşünüyorum. 4x olmaz tahminimce.
Mncelikle tatmin edici yorumunuzdan dolayı teşekkür ediyorum.Beni epey aydınlattı...Sagolun
Ayrıca Tanıtım yazısı alabileceğim kaliteli blog/edu site öenerebileceğiniz arkadaşlar varsa referans olabilecek arkadaşlar bana ulaşabilir.
Tanıtım yazısı alableceğim blog/edu site aramaktayım?