ALINTIDIR.

İŞ BANKASI İLK İMZA HESABI

İş bankasının 12-18 yaş aralığındaki gençlere verdiği bankamatik kartı. İlk imza hesabını açtırabilmek için veliniz ile birlikte bir İş Bankası şubesine gitmeniz yeterli. İlk imza hesabının diğer bankalara göre avantajları ve dezavantajları şu şekilde,

Avanyajlar

İlk imza üyeliğiniz boyunca hiç bir hesap işletim ücreti ödemezsiniz.
İş Bankası ATM'leri diğer bankalara göre daha çoktur.
Alt yaş sınırı en küçük (12) olan banka hesabıdır.
Kartınız ile yapacağınız alışverişlerinizide Maximum puanlar kazanırsınız.

Dezavantajlar

Maestro kart olduğundan internet alışverişlerinizde kullanamazsınız.
Üst yaş sınırı en düşük olan banka kartıdır. 18 yaşına geldiğinizde İlk İmza hesabınız otomatik olarak İş Bankası Bankamatik Hesabı'na dönüşür. Bu durumda eğer öğrenciliğiniz devam etmiyorsa yıllık işletim ücreti ödersiniz. Eğer üniversitede öğrenciliğiniz devam ediyorsa öğrenci belgeniz ile İş Bankası şubesine giderek hesabınızı tekrar ücretsiz hale getirebilirsiniz.

GARANTİ BANKASI HARÇLIK HESABI

Garanti bankasının 15-25 yaşları arasındaki gençlere verdiği karttır. 18 yaşından büyükseniz nüfus cüzdanınız ile Garanti Bankasına giderek hesap açtırabilirsiniz. 15-18 yaş aralığındaysanız veliniz ile giderek hesap açtırabilirsiniz. Harçlık hesabının diğer bankalara göre avantajları ve dezavantajları şu şekilde,

Avantajlar

Hesap sahibi 25 yaşını geçinceye kadar hesap işletim ücreti ödenmez.
Bonus kart olduğundan alışverişlerinizde bonus puanlar kazanırsınız.
Harçlık hesabı sahibi otomatik olarak Bonus Genç'e üye olur. Bonus Genç kampanyalarından faydalanabilirsiniz.
MasterCard olduğundan internet alışverişlerinizde kullanabilirsiniz.
Düzenli yatırım talimatı verirseniz çocuğunuzun harçlığı sizin hesabınızdan Harçlık Hesabına aktarılacaktır.

Dezavantajlar

Dezavantajı bulunmayan bir hesap, 25 yaşınıza kadar sorunsuz kullanabilirsiniz.

AKBANK EXİ26 HESABI

Akbank'ın 15-26 yaş aralığındaki gençlere verdiği bankamatik kartı. 18 yaşından büyükseniz kendiniz, 15-18 yaş aralığındaysanız veliniz ile birlikte kart başvurusu yapabilirsiniz.

Avantajlar

Axess kart avantajlarından yararlanabilirsiniz.
Akbank'ın exi26 kulübüne özel indirim ve kampanyalardan yararlanabilirsiniz.
MasterCard olduğundan internet alıverişlerinizde kullanabilirsiniz.
Dezavantajlar

Yıllık 15 tl hesap işletim ücreti alınıyor.

Diğer bankalarda olduğu gibi VakıfBank'ın 18 yaş altındaki müşterilerine sunduğu bir hizmet. Junior hesap sahibi olmak için veliniz ile birlikte bir VakıfBank şubesine gitmeniz yeterli.

Avantajlar

Hesap işletim ücreti ödemezsiniz.
Size verilecek bankamatik kartınızı, kart ile ödeme sisteminin olduğu her yerde kullanabilirsiniz.

Dezavantajlar

18 yaşını geçtiğinizde bu hizmetten yararlanmaya devam edemezsiniz.