Lahananın faydaları mesela...Kelime sayacına göre 207 kelime, içinde 3 kere lahananın faydaları geçiyor ki fazla, birini yararları yapsaydınız bir derece idare ederdi. Uyku sorunlarıyla ilgili yazıya göre iyi yine.

Benim bir müşterim var, sitelerine yazı yazıyorum ve onlar bilgi veren, dolu, kaliteli yazılar olsun ister. Ben bunlarda belli bir anahtar kelimenin kaygısına düşmem, kullanılır gibiyse kullanırım, değilse zorlamam, çok da kullanmam. Bazen seo için olduğunu belirterek yazı ister ama, o zaman genellikle 300 - 350 kelimelik yazının içinde aynı anahtar kelime, belirli yerlerde olmak üzere, 3 kere geçsin ister. 4 dedi mi ben fazla diye zıplarım, fazla çünkü. 3 de fazla kaçmasın diye de yazıyı 350 - 400 kelime arası yazarım. Sizin yazılarınız, ifadenin, bilginin kalitesizliği ve yetersizliği bir yana; hep seo için yazılmış yazılara benziyor. Ben bu işlere ilk başladığım zamanlarda, 3 yıl kadar önce anahtar kelime bir önemli, bir önemliydi ki anlatamam; o dönemlerin yazılarına. Ama, bu konularda çok bilgili olmamakla birlikte, biliyorum ki Google'ın kriterleri değişiyor, yenilikler geliyor, webmasterların ayak oyunlarını kesecek önlemler alınıyor vesaire. İnsanlara aradıklarını veren dolu dolu yazılar önemli şimdi ve özgünlük her zaman önemli. Ben etiket bile göstermiyorum artık çoğu yazıda. Dikkat çekmesini istediklerimi bold yapıyorum o kadar.

Bu yazılar iyi değil.Bu işler kolay değil öyle, emin olun ukalalıktan söylemiyorum, ben tek başıma uğraşıyorum ve canım çıkıyor. Ben yazacağım makale için bilgi arasam sizde pek bir şey bulamam - siz bende, belki bu işlere ilk başladığım zamanlardaki yazılarım hariç olmak üzere, bulursunuz. Ama bunun böyle olması için acayip emek sarf ediyorum.

O yazıların çoğu indeks almaz, ziyaretçi tarafından beğenilmez vesaire. Site tasarımı hakkında falan fikir verebilecek insan değilim ama yazılar konusunda kesinlikle verebilirim. Onlarla olmaz.