mclaren1 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
/yemek?tarifi={searchTerms} sorgusunu çalıştıran bir xml var. sitenin kendisine faydası nedir bilemem ama bunu yaparak link veren alakasız sitelerle karşılaşmıştım. arşivlerini büyütüyorlar gibi bi mantık heralde.

çalıştırdıkları sistem opensearch.org. sitesinde tam olarak bunu söylüyor "An OpenSearch description document can be used to describe the web interface of a search engine."

yani site arayüzünü bir arama motoru olarak kullanmaya yarayan birşey
mclaren1 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
google indeksli ama google değil http://a9.com/-/spec/opensearch/1.1/. a9.com da anladığım kadarıyla amazonun arama motoru. belirli bir takım kelimeleri almaması onun algoritmasıyla+indeksiyle ilgilidir diye düşünüyorum
hocam bende şunu keşif ettim, ICRA.ORG diye bi sistem var, ben ilk başta bunu yanlış düşünce ile telif hakkı olmasın icra kanun kural zannederken, yabancı bir site olduğunu gördüm. sonra label vs bununla ilgili satırlar var kaynağında sitenin, acaba o olay engellemesin *****, **** vs şeyleri, çünkü label bölümünde altta engellenecek yerler azda olsa belirtilmiş. gözükmeyen bir yerde bir kod vardır. mesela functions.php de falan.

senle bu işi çözecez gibi diğer arkadaşlar farklı açıklamışlar ama en yakın sensin şuan