mclaren1 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
/yemek?tarifi={searchTerms} sorgusunu çalıştıran bir xml var. sitenin kendisine faydası nedir bilemem ama bunu yaparak link veren alakasız sitelerle karşılaşmıştım. arşivlerini büyütüyorlar gibi bi mantık heralde.

çalıştırdıkları sistem opensearch.org. sitesinde tam olarak bunu söylüyor "An OpenSearch description document can be used to describe the web interface of a search engine."

yani site arayüzünü bir arama motoru olarak kullanmaya yarayan birşey
hocam bakın siz yaklaştınız, diğer arkadaşlar daha değişik cevaplar veriyor. sağolsunlar ama konuyla alakalı bile değil.

sizin teoriniz yakın, bu konu üzerine araştırmalarım yine aynı yerden geçiyor. ancak bu kişiler bir eklenti veya kod ile o kısmı tag mış gibi gösterip, kişinin aradığı xxx sitesinde 5 internet alemindeki 100 taneyi de aynı yerde gösteriyo, bu da içeriklerin o siteninmiş gibi gösteriyor olması +indeks sayısını arttırıyor. çünkü tag denilen yerde linklere bakacak olursanız hepsi google indeksli.

şaşırtıcı olan ise şu herşeyi arattırabiliyorsunuz ancak **** cümle kelime olay veya video arattığınızda sayfa ana sayfaya yönleniyo. yani küfür prn, cinsel koruma mı var ne. akıllıca.

telif olayında da, misal benim sitemde çıkan bir şey onlarda da çıkıyor, bu da bana indeks olarak dönüyor veya backlink ses etmiyorum. ama kimisi benim materyalimi yayınlayamazsın der onu uyarır ihbar eder.

ama olay ilginç bilen veya çözende yok şuan bakalım. ama siz hocam yaklaştınız.

bu arada bahsettiğiniz xml olayı ise tarayıcılarda açılan arama kutucuğuna özel site ekleme ve arayan kişiler o sitede de arama yaptırarak sitenize gelme olayıymış. o bilgiye de ulaştım.

yani firefox da yer alan arama kutusunda google, yahoo, vs vs arama yerleri varsa alta özel olarak xx sitemizi de eklettirmiş oluyoruz o kişilere. arama yaptıklarında başkaları o aramalar yapıldığı için otomatik sitemize geliyor. hit artırıcı bir etken.