comebacktr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar,

Malum bazı MCN firmaları biz özgün alıyoruz deyip alttan spam alan firmalar olabiliyor. Veya 7/24 desteğimiz var derken hiç geri dönüş yapmayan bazı MCN firmaları oluyor. Ben şahsen Google'nin Adsense Ekibini genişletmesinden ve MCN'leri kapatmasından yanayım. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz. Düşüncelerinizi yoruma dökerseniz sevinirim.
Merhabalar
Hocam sizlere şöyle söyleyim tamam evet siz taraftan haklısınız fakat bir taraftan da bakış açınız hatalı.
1. Adsense yt'de yaptığınız bir yanlış karşısında sizi tek bir kalemde siler atar. Gözünüzün yaşına asla ama asla bakmaz. Sizden sadece beklentisi " Video yükle, videoların para kazanmasını aç, gelir elde et ve bende kazanayım " mantığında ilerliyor. Herhangi bir videonuzu Öne çıkarma, Kanal Tiki (verified), Content ID gibi özelliklerinin bir çoğunu sağlamaya çalışsa bile her birinin belli başlı şartları var.
2. MCN'lerin her daim özgün kanal şartı koşupta merdiven altında gidipte spam hesapları aldığı konusunda evet sizler bu konuda haklısınız. ******'daki o son olayda neyin ne olduğunu anladık. MCN adı altında alttan paraları götüren partnerlerde var diğer taraftan gerçekten hakkını veren MCN'lerde var. O yüzden biraz genelleme yapmak yanlış olur.
Nice MCN'ler var sizden sadece istediği " kardeşim özgün ol, kanalınıza güncel videolar yükleyin, aktif olun yani şu yt kanalınızın hakkını verin sadece (evet bir yt kanalına sahibim demeyin) çabalayın biz her türlü seni destekleriz " diyorlar. Ufak bir örnek vereyim WediaCorp Partnerinin sizden çok büyük bir beklentisi yok. Gerçekten yok ya sadece senden kanalınız özgün ve güncel tutmanı istiyor. WediaCorp'a bağlı olan yt kanallarına göz attığınızda yeni açılmış 1000'i geçmeyen abonesi olan youtube kanallarını göreceksiniz. Ve bu kanalların hepsi WediaCorp bünyesinde ve kanallarının hepsinde doğrulanmış tiki mevcut ve ekstra olarak ContentID'ye sahipler. En azından MCN türk ve karşınızdaki insanlara sorunlarınızı kolaylıkla dile getirebiliyorsunuz. Quiz varken ingilizce mesajı nasıl atıcam diye sağ soldan yardım istiyorduk.

Galiba biraz kafanızı şişirdim.
Ama dediğim gibi iyi olanı var iyi olmayanı var o yüzden kapatılması konusunda genelleme yapmak yanlış.