Merhabalar arkadaşlar. 1 yıl önce kadın sitesi açtım ve içerikleri arkadaşla birlikte girmeye başladık. Sınav sürecinde olduğumdan fazla da ilgilenemedim elden geldiğince ilgilendim ama. Gelelim yaptıklarımıza:
Neler Yapıldı?
-Öncelikle şık sade ve kadın sitesine giden bir tema satın alındı, kuruldu.
-Eklentiler ve diğer gerekli ayarlarıdır yapıldı.
-İlk başlarda günde 2 içerik giriyorduk 2 ay kadar. Sonraları 1'e düşürdük.
-Sitede toplamda 290 yazı var.
-İçeriklerle eş zamanlı sosyal medya paylaşımları yapıldı. (Facebook (1.5K), Twitter(1K) ve Google+)
-Pinterest, Scoop.it, Reddit gibi sosyal mecralarda profil oluşturulup paylaşımlara yer verildi.
-Abartıya kaçmadan kaliteli 3-5 dizine ekledim.
-2-3 de firma rehberine ekledim.
-2-3 kaliteli sözlükte tanıtım yazdım.
-Kaliteli gördüğüm bloglardan yorum yoluyla backlink sağladım.
-Yine Pcnet, Shiftdelete, Frmtr, Kızlarsoruyor gibi kalitesi yüksek forum tarzı yerlerden tanıtım yahut konu açarak site linki ve konusunu geçirdim.
-Anahtar kelimeler koyu yazıldı, uzun içerikler oluşturmaya da özen gösterdik.
Neler Yapılmadı?
-News kayıtlı yada kayıtsız hiçbir tanıtım yazısı almadım henüz.
-İçerik anlamında yetersiz ancak aşağıda da belirttiğim gibi en azından belli hiti yakalayamaması beni düşündürdü.
Peki Sonuç Nedir?
Günlük 10-20 aralığı hiti zor buluyor. Google aramalardan geliyor resim olsun normal arama olsun ama sayı az 5-10'u zor buluyor.
Neler Yapılabilir?
Sonuçta günde 1 içerik az, bir müddet içerik giremediğimiz zaman da oldu çok uzun sürmedi yine elden geldiğince güncel tutuyoruz.
Ancak 290 özgün ve uzun yazıların da bulunduğu içerik az bir içerik değil. En azından 50-100 arası hit olması gerekmez miydi?
Neler yapılabilir siz değerli, tecrübeli arkadaşların önerilerini tavsiyelerini bekliyorum.
Site adresi:
http://www.kadinlarduymasin.net